Hans Kristian Haram er verdig vinner av Moderne Transport-prisen 2017. Prisen ble delt ut av juryleder Eirill Bø og redaktør i Moderne Transport Øyvind Ludt.
Hans Kristian Haram er verdig vinner av Moderne Transport-prisen 2017. Prisen ble delt ut av juryleder Eirill Bø og redaktør i Moderne Transport Øyvind Ludt.

Moderne Transport-prisen til Hans Kristian Haram

Hans Kristian Haram er en ildsjel med sjøtransport i sitt hjerte og i sitt virke – og vinner av Moderne Transport-prisen 2017.

Publisert

Moderne Transport-prisen deles i år ut for 49. gang, og prisvinneren er nummer 55 i rekken siden det enkelte år har vært flere prisvinnere. Prisen skal gå til den eller de som i særlig grad har utmerket seg innen fagfeltene logistikk og transport.

Fakta MT-Prisen

 • Deles ut til den eller
  de som i særlig grad
  har utmerket seg innen
  fagfeltene logistikk og
  transport.
 • Delt ut hvert år siden 1969
 • Vinneren får heder og
  ære, et innrammet diplom
  og en sjekk på 15.000
  kroner. 

  JURY:
  - Eirill Bø, Handelshøyskolen
  BI (formann)
  - Lars Inge Fenes, Logistikkforeningen.no
  og Kremmerhuset
  AS
  - Einar Olsen, Drammen
  Havn
  - Torbjørn Johannson,
  ASKO/Fjorårsvinner
  Sekretær:
  - Øyvind Ludt, redaktør
  Moderne Transport

Hans Kristian Haram får prisen for 2017 for sin utrettelige innsats for å synliggjøre de unike mulighetene som ligger i å bruke sjøveien til å transportere gods.

Etter avtale med staten har han ledet Shortsea Promotion Centre (Shortsea Shipping) som er et statlig tiltak til fremme av sjøtransport siden 2009. Som følge av denne rollen har Haram vært en svært viktig aktør og pådriver i kampen for å få mer gods over til sjøveien. Han har gjennom nettsiden www.shortseashipping.no synliggjort overfor næringslivet de mulighetene som finnes på sjøen.

Se tidligere vinnere av Moderne Transport-prisen her.

Utdannelse og erfaring

Haram er svært godt utdannet og har en MSc fra skipslinjen ved NTNU og MBA fra INSEAD i Frankrike. Gjennom hele sin karriere har han jobbet for å utvikle og realisere maritime logistikkløsninger rundt om i verden, herunder nærskipsfart og
linjetransport i Europa. Han har omfattende erfaring fra skipsmegling, finansmegling, skipsbygging, rederivirksomhet og markedsføring.

Hans Kristian Haram har i dag sitt virke i det lille konsulentselskapet Flowchange, sammen med Geir Berg, Erling Sæther og Roger Kormeseth, i tillegg til jobben med Shortsea Promotion Centre. Sæther er full av lovord om sin kollega.

- Jeg har sittet i styret for ShortSea Promotion Centre hvor han var daglig leder, og der fikk jeg oppleve hans kreative evner og allsidige kunnskap. Han har virkelig fått fart på shortsea-aktivitetene og har en høy stjerne blant havner, rederier, sjøspeditører og
hele logistikkbransjen, beskriver Sæther.

Geir Berg forteller om en «seriegründer som bobler over av ideer rundt det han er opptatt av.»

- Motforestillinger lytter han gjerne til, men mest for å utvikle ideene sine videre. Han er en evig optimist på sjøtransportens vegne og mener at alle barrierer er til for å løses. Han er arbeidsom og engasjert og vil gjerne ha ting gjort på sin måte.

Prosjekter som gir resultater er mer spennende enn diskusjoner om rammebetingelser og daglige gjøremål. Han har et stort kontaktnett og er levende opptatt av teknologiutvikling for å styrke sjøtransportens konkurranseevne, sier Berg om årets vinner av Moderne Transport-prisen.

Inn i juryen

Som vinner blir man også automatisk med i neste års jury. I juryen har fjorårsvinner Torbjørn Johannson sittet sammen med tre faste medlemmer: førstelektor ved BI, Eirill Bø som er juryens leder, logistikkdirektør i Kremmerhuset Lars Inge Fenes og havnedirektør i Drammen Havn Einar Olsen.

MT-redaktør Øyvind Ludt fungerer som juryens sekretær.

Neste år blir Hans Kristian Haram en del av juryen. Det er mange verdige vinnere der ute, og MT-redaksjonen har fått flere innspill til årets pris. Har du gode forslag til hvem som er aktuelle kandidater til neste års pris, er det bare å ta kontakt med redaktøren på [email protected]