Etter sommeren skal PostNords nye termional sør for Drammen etter planen stå klar. På bidlet ser vi Thor Ambjørn Kjeldaas (Kjeldaas), Ole Morten Østby (Kjeldaas), Jan Oscar Kvitberg (Rambøll), Ronny Grøtvedt (PostNord) og Anders Ruud (Rambøll).

PostNord bygger ny terminal i Hanekleiva

PostNord har besluttet å etablere sin nye logistikk- og sorteringsterminal for Drammensområdet i Hanekleiva Næringspark.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PostNord skal bygge en ny terminal på 10.000 m² i Hanekleiva, der aktører som BH Ramberg og Asko allerede er i ferd med å etablere seg. Det betyr en betydelig økt kapasitet for PostNord i Drammens-området.

PostNord har kjøpt en tomt på ca. 43 mål som er spesialdesignet for selskapets behov for en effektiv drift. Selskapet ønsker å være best mulig rustet for fremtidens pakkevolumer, hvor etableringen i Hanekleiva Næringspark blir strategisk viktig.

– Vi øker vår produksjonskapasitet vesentlig, hvor vi ønsker å ta en sterkere posisjon i det norske netthandelsmarkedet. Vi bygde nylig ut terminalen på Langhus, og med det viser vi at aktører i vår bransje kan og må satse for å sikre fremtidens logistikkløsninger. Den nye terminalen vil ha en kapasitet på 150.000 pakker i døgnet. Utviklingen av eiendommen starter omgående og vi jobber med en fremdriftsplan, hvor terminalen skal settes i drift etter sommeren 2022, sier administrerende direktør i PostNord, Robin Olsen, i en pressemelding.

Kjeldaas kjøpte et område på 170 mål i 2019 fordi de hadde stor tro på å bygge videre på utviklingen som allerede var i gang.

– Arbeidet med å finne en løsning for PostNord har vært utviklende for oss alle. Vi er godt fornøyd med at vi kom i mål. Vi har allerede mye maskiner og utstyr på plassen, så vi starter arbeidet med tomten omgående. Som en lokal Sande-bedrift betyr det mye for oss å ha så store prosjekter på hjemmebane, forteller daglig leder Thor Ambjørn Kjeldaas i Kjeldaas AS.

- Vi har hatt et godt og tett samarbeid med Kjeldaas og Trippel Eiendom, og vi er glade for å endelig ha sikret oss en tomt som gir oss mulighet til at vi kan utvikle oss videre, sier Robin Olsen.

Powered by Labrador CMS