Schenker sikrer medisintransporten md mobil temperaturovervåking.
Schenker sikrer medisintransporten md mobil temperaturovervåking.

Sikrer medisintransporten

DB Schenker tar i bruk det nyeste av mobil temperaturovervåking.

Publisert

Ifølge Schenker sikrer GSGroups teperaturløsning transporten av medisiner, men den er også av stor betydning for hele verdikjeden.

- Temperaturløsningen har gjort at kvaliteten har økt i alle ledd. Legemiddelindustrien stiller strenge krav, og alle forstår alvoret i at disse blir fulgt gjennom hele transportkjeden, sier Lisa Lindholm, CoDi Specialist i DB Schenker i en pressemelding.

Schenker har i mange år stått for medisintransport mellom depoter og butikker. Daglig brukes 300 enheter til frakt av livsviktige medisiner.

Tett samarbeid

Løsningen som er utviklet av GSGroup brukes til å overvåke temperaturer på medisinene som fraktes, og er tett integrert med DB Schenkers egne logistikksystemer.

Samarbeidet, som startet i 2012, har hatt en viktig utvikling, sier produktsjef Sturle Furland i GSGroup, og som fremhever at DB Schenker-samarbeidet har utviklet GSGroup som organisasjon.

Løsningen består av små og batteridrevne enheter som ikke er avhengig av en ekstern strømkilde, og følger varen gjennom hele transportkjeden.

- Systemet må blant annet oppfylle strenge krav til dokumentasjon, samt gi sporbarhet, fleksibilitet og levere nøyaktige temperaturmålinger. Blir det for varmt i rommet der medisinere ligger lagret, går det en alarm som varsler både DB Schenker og underleverandør, sier produktsjefen.

Fra venstre Klas Wassberg i GSGroup, Thomas Weingart og Lisa Lindholm i DB Schenker og konsulent Martin Laidla i Schenker IT)
Fra venstre Klas Wassberg i GSGroup, Thomas Weingart og Lisa Lindholm i DB Schenker og konsulent Martin Laidla i Schenker IT)

Helhetlig produkt

 

Thomas Weingart, CoDi ansvarlig for sjåfør-prosessen hos DB Schenker sier også at det er en positiv utvikling at GSGroup nå tilbyr både software and hardware. Weingart får støtte av konsulent for DB Schenker IT, Martin Laidla.

- At GSGroup er leverandør av både soft- og hardware forenkler og sikrer samarbeidsprosessen. Kommer vi med spørsmål og ønsker, er det lettere å få det implementert. Det gjør det lettere å jobbe med utvikling og oppdatering, sier Laidla.

- Det handler først og fremst om å kunne gi trygghet til forbrukerne. Når medisiner utsettes for feil temperatur, må varene destrueres. Det gir store økonomiske konsekvenser. Mange medisiner er svært kostbare, og det er store verdier som kan gå til spille. Rett temperatur er dermed også viktig for å sikre god økonomi, sier Furland.

GSGroup AS er en ledende europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger. Selskapet ble etablert i 1992 med hovedkontor i Sandefjord. Konsernet har salgskontorer i Oslo, Stockholm, Göteborg, København, Tallinn, Riga, Vilnius, Dortmund, Helsinki og nå Hamburg. GSGroup har lagt bak seg nok et rekordår med stor vekst og omsatte for nærmere 195 mil i 2017.