Fremtidens Jungheinrich-trucker skal produseres uten CO2-utslipp.

Jungheinrich blir grønn

Alle Jungheinrich-avdelinger i Tyskland vil med umiddelbar virkning drives utelukkende med grønn strøm.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle Jungheinrich-avdelinger i Tyskland, inkludert selskapets seks tyske produksjonsanlegg, vil med umiddelbar virkning drives med fornybar energi, opplyser Jungheinrich i en pressemelding.

Overgangen til grønn strøm vil også komme for de utenlandske avdelingene. Samtidig har Jungheinrich begynt å generere sin egen solenergi og utstyre avdelingene med solcelleanlegg.

Ved å bytte til fornybar energi har konsernet redusert sine årlige klimagassutslipp med omtrent 15.500 tonn CO2 bare i Tyskland. Dette er et viktig skritt i retning av et klimanøytralt mål. I 2019 hadde produksjonsanleggene og datterselskapene i Tyskland et strømforbruk på til sammen 45 600 000 kilowattimer. Ved å unngå bruk av elektrisitet fra fossile energikilder, som brun- og steinkull eller naturgass, reduserer selskapet nå sine utslipp fra strømforbruk i Tyskland til null.

Livssyklusen til trucken blir også forbedret gjennom overgangen til produksjon med grønn strøm. Omtrent elleve prosent av energien som en elektrisk truck bruker i løpet av livssyklusen, stammer fra produksjonen.

- For oss starter ansvaret for produktet mange trinn før produksjonen. Som en del av vår strategi 2025+, intensiverer vi aktivitetene våre for å gjøre forsyningskjeden mer bærekraftig. Dette inkluderer også innkjøp av energi. Det gjør at vi kan skape bærekraftig verdi for våre kunder, våre ansatte, våre aksjonærer, våre forretningspartnere og samfunnet generelt, sier Jungheinrichs styreleder Dr. Lars Brzoska.

Powered by Labrador CMS