Milliardprosjektet i gang i Gøteborg

Denne uken gikk startskuddet for det viktige Skandia Gateway-prosjektet.

Publisert
Göran Eriksson, CEO i Gøteborg Havn.

- Når dette prosjektet er fullført ved årsskiftet 2027-2028, vil svensk industri ha bedre transportforhold og være bedre tilknyttet resten av verden. Dette i seg selv betyr at Sveriges konkurranseevne øker, noe som er den drivende kraften i Göteborg havn, uttalte Göran Eriksson, CEO i Gøteborg Havn, under åpningsseremonien tidligere denne uken. 

I støpeskjeen lenge

Dette prosjektet, som har vært planlagt i over ti år, inkluderer forsterking av kaien og utdyping av farleden, noe som vil styrke havnens kapasitet til å betjene svensk (og norsk) eksport- og importindustri.

2,8 milliarder svenske kroner

Containerterminalen i Skandiahamnen er en viktig gods-hub for Sverige. Nærheten til Norge gjør også havnen viktig i mange norske forsyningskjeder.

Skandia Gateway-prosjektet innebærer en planlagt utdyping fra 13,5 meter til maksimalt 17,5 meters skrogdybde. Prosjektet har et budsjett på 2,8 milliarder svenske kroner, hvorav havnen selv bidrar med 1,25 milliarder kroner. 

Prosjektet krever omtrent 11 millioner kubikkmeter utgraving. 

Estimert ferdigstillelse av prosjektet er Q4 i 2027 eller Q1 i 2028. 

Det mørkeblå feltet viser hvilken del av farleden som skal utbedres og sikre større dypgang for skipstrafikken. Det røde feltet viser hvilken kai som skal forsterkes og gi rom for skip med større dypgang.
Powered by Labrador CMS