Volmax i nytt praktbygg

STOKKE: Noen vil si det er dristig av Volvo-forhandler Volmax å legge ned lastebilanleggene i Sandefjord og Tønsberg, og erstatte dem med et nytt storbilsenter plassert i Borgeskogen i Stokke kommune ved E18 midt mellom Vestfold-byene.

Publisert Sist oppdatert

- Dristig, muligens det, men avgjort riktig, for her kan vi tilby våre kunder alt. Derfor har vi også flyttet hovedkontoret hit til Borgeskogen, sa en sprudlende adm. direktør Grant Larsen da praktanlegget ble presentert for fagpressen 29. september.

Reduserer antallet

Med det nye anlegget på Borgeskogen har Volmax redusert antallet storbilanlegg fra syv til seks. De øvrige fem er lokalisert til Kongsberg, Skien, Råde, Kongsvinger og Hamar. I tillegg har Volmax anlegg for reparasjon og service på buss i Tønsberg og Rabben ved Skien, og det er gjort avtaler med verksteder strategisk plassert i fylkene Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold og Hedemark.

- Dette gir oss en meget god dekning i vårt salgsområde, sier Grant Larsen. - Med nyanlegget i Borgeskogen virkeliggjør vi vår visjon som er definert til at Volmax er en ledende forhandler av lastebiler og tjenester til kunder av transportmateriell. Vi skal ha den beste kundetilfredsstillelsen og de best motiverte medarbeiderne.

100 millioner kroner

Volmax har investert ca. 100 millioner kroner i tomt og utstyr i Borgeskogen. Målsettingen til selskapet har vært å lage et kundevennlig, åpent, fleksibelt og funksjonelt bygg. En rask gjennomgang i anlegget viser at de har lykkes. Det er tenkt på alle små detaljer for kundene med kantine, sjåførlounge, hvilerom og utlånsbiler. At åpningstidene mandag til fredag er fra kl. 07.00-23.15, blir sikkert satt pris på.

Fire løp i verkstedet har fått32 meterlange prefabrikerte smøregraver i stål med integrerte oljebarer fra sentralt oljeanlegg. Egne oljebarer gir mulighet for påfylling av 12 ulike oljer/væsker til lastebilen eller bussen, og dette loggføres på kundeordren med påføring av kvalitet og kvantum.

En annen og meget viktig detalj er søyleløftere montert nedsenket i gulvet. De opereres hydraulisk, og søylene kan tilpasses målene på den enkelte lastebil/buss som skal løftes, slik at mekanikeren får rett arbeidsstilling. 

Hele bygget har vannbårent varmesystem og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er laget et detaljert opplegg for kildesortering og oppsamling av all olje og annet miljøskadelig avfall.

Kompetanse i fokus

Volmax er blitt et omfattende system etter at prosessen med å slå sammen flere Volvo-forhandlere startet i 1997. Nå har selskapet 215 ansatte, selger 30% av nye Volvo lastebiler i landet og omsatte for 600 millioner kroner ifjor.

- Vi har opprettet egen avdeling for kompetansehevning av kunder og ansatte. Der har vi tre sertifiserte instruktører og leier blant annet ut et halvt årsverk til Volvo. Det gis opplæring i økonomieffektiv kjøring, skadereduserende tiltak, sitte- og arbeidsstillinger og planlegging av effektiv transport og logistikk. På denne måter kan vi hjelpe kundene med å utvikle sin egen bedrift, sier Grant Larsen.