Vehco tipser butikken

Vehcos nyeste versjon av flåtestyringsløsningen Co-Driver tilbyr også “Geofence”, som betyr at for eksempel en butikk varsles når en sjåfør er 3 km unna med varer.

Vehco, utvikler av løsninger for mobildata for lastebiler, lanserte en ny versjon av Co-Driver, versjon 2.9, under Transport 2011.

Den nyeste versjonen av Co-Driver innebærer en ny versjon av kontormodulen som er web-basert. Dette medfører at alt man behøver for å få kontroll over sine kjøretøy er en datamaskin som er oppkoblet mot internett.

En ny tjeneste som er interessant, også for transportørens kunder er funksjonen “Geofencing”. Gjennom å markere et område på et kart, for eksempel en radius3 kmfra en butikk man skal levere varer til, vil systemet automatisk sende en mail til kunden om at lastebilen er ventet inn på rampa om kort tid. Slik kan man spare tid både for sjåfør og butikk.

Økonomikjøring

Andre funksjoner er den nye og oppdaterte økokjørings-tjenesten som gir et godt overblikk over parametere som blant annet bortbremset energi, nullgass, tomgang og overhastighet. Det interessante med disse målingene er at de er sammenligningsbare uansett veiforhold, last, motorstørrelse og årsmodell på kjøretøyet. Dette hjelper føreren på en morsom og inspirerende måte til å legge om til en mer defensiv og økonomisk kjøreadferd.

Utne Transport

På messen kunne man også treffe representanter fra Utne Transport AS. Sarpsborg-selskapet er drives av brødrene Lars og Kjell Andre Utne og hadde ifjor en omsetning på 200 millioner kroner. Over halvparten av de rundt 80 bilene som kjører for firmaet er egne biler. Med investeringen i Vehco Co-Driver tar Utne Transport steget fullt ut i den digitale hverdagen. All informasjon mellom biler og kontoret blir nå digitalt, alt fra ordre til registrering av arbeidstimer, sjekklister på biler med mer. I tillegg håper transportselskapet å redusere drivstofforbruket ved hjelp av Vehcos økokjøring-tjeneste.

- Vehco har kommet opp til oss med en komplett løsning som vil forenkle hverdagen for både de på kontoret og våre sjåfører, og sist men ikke minst vil det gi utslag i reduserte kostnader for oss som eiere. Vi har beina godt plantet på jorda og er opptatt av at ting skal fungere, også avanserte datasystemer, både for oss som eiere og for våre ansatte, forklarer Lars Utne.

Selskapet forventer betydelig reduserte kostnader og økt effektivitet gjennom å implementere funksjoner som timeregistrering, ordrebehandling, sporing, posisjonering, nedlasting av fartsskriver, navigasjon, hurtigmeldinger og digitale fraktbrev.

Vehco Norge, med kontorer på Gjøvik, er en den norske avdelingen av Vehco AB, som er blant de ledende leverandørene av mobildata til lastebil og bussbransjen i Norden. Selskapet har over 800 kunder og 30000 installasjoner i Europa.