Uslåelige Bring – vant igjen

OSLO: For å sitere hovmesteren: Det ble “same procedure as last year” under NM i logistikk. For fjerde år på rad stakk Bring av med førsteplassen.

Publisert Sist oppdatert

NM i logistikk ble i år arrangert for tiende gang og har vært dominert av Bring siden 2008. Gledelig for arrangøren er at konkurransen blir stadig mer populær. I år deltok ca. 30 lag i kvalifiseringen. Som tidligere vinner var Bring på forhånd sikret en av de åtte finaleplassene, og under finalen 2. november gjorde bedriften nok en gang rent bord. På andreplass fulgte et rent kvinnelag fra Tollpost Globe og Alliance Healthcare Norge AS knep tredjeplassen. Øvrige finalelag ble ikke rangert og kom på “delt fjerdeplass”.

Klar vinner

- De er vanvittig flinke. Bring var klart best og vant med god margin, forteller fagdommer Eirill Bø, studierektor på Handelshøyskolen BI ved institutt for strategi og logistikk.

I finalen ble lagene testet i logistikknøtter av både praktisk og teoretisk art. Lagene måtte blant annet forberede og holde et foredrag om Supply Chain, gå igjennom en rekke kompliserte utregninger, samt løse to praktiske caser, hvorav det ene var å øke produktiviteten på et sentrallager og det andre var å utarbeide et forslag til hvordan en byggevarebedrift kan gjennomføre en vurdering av sitt planleggings- og styringssystem for innkjøp, transport og produksjon for å sikre at det forblir fremtidsrettet.

Nummer fire for Rekdal

Tre av årets Bring-deltagere var nykommere i NM-sammenheng. Dette var seniorrådgiver Hans Kristian Hallén-Hasaas (28), prosjektleder Sveinung Hartberg (31) og prosjektleder Christine Nagel (31).

Logistikk-NMs “Nils Arne Eggen” er Knut Erik Rekdal, som til daglig er avdelingsdirektør for strategianalyse i Bring. 35-åringen har deltatt i konkurransen seks ganger, og kan føye til imponerende fire NM-gull til CV’en.

- Vi utfylte hverandre bra og hadde en god miks i laget. Christine og Sveinung var flinke til å regne. Dessuten var et av finalecasene ganske likt et reelt case noen av oss har jobbet med nylig, forteller Rekdal, som tror han tilførte viktig rutine i konkurransesammenheng.

- Har man deltatt tidligere vet man litt hva man kan vente og hva slags type utfordringer som venter. Da vet man at det er en fordel å jobbe grundig på presentasjoner og å levere svar strukturert, sier han til Moderne Transport i seiersintervjuet rett etter at pokalen var trygt i Bring hender på Norsk Logistikkforum.

God PR

Vinnerkvartetten legger ikke skjul på at det gjevt å vinne.

- Det er morsomt å konkurrere mot kunder og konkurrenter. Konkurransen er litt alvor og mye moro, sier Rekdal med et smil.

- At vi gjør det bra år etter år, og med ulike folk, viser at vi har mange flinke folk i Bring. Det er en god motivasjon.