Unifeeder samles i Drammen

Nord-Europas største containerrederi for feeder-last, Unifeeder, har valgt Drammen som norsk hovedkontor.

Publisert Sist oppdatert

Danske Unifeeder har i dag 400 ansatte i 11 land, og flytter nå sitt Oslo-kontor til Drammen, der selskapet fra før har en feeder-avdeling.

I Drammen ble ti ansatte samlokalisert i et nytt lokale i Langesgate 1 fra og med 1. september. Lokalet ligger midt mellom Drammen havns administrasjonsbygg og jernbanestasjonen.

Unifeeder kjøpte i fjor Tschudi Lines for å styrke seg innen shortsea. Tschudi hadde inntil da drevet med container-transport til og fra Drammen havn i åtte år, og Unifeeder har valgt å opprettholde denne aktiviteten med to ukentlig anløp fra Baltikum, England og Nederland.

– Vi skulle samlokalisere og trengte mer plass. Valget falt på Drammen fordi det var flest ansatte her fra før og på grunn av nærheten til Drammen havn, sier nyansatt daglig leder, Eskil Ødegaard som overtok som Country Manager fra og med august i år etter Christian Amundrød.

– Unifeeder Tschudi Express har hatt en positiv utvikling, og totalt frakter vi rundt 40.000 containere via Drammen havn i året. Det er jo et felles mål å flytte mer gods fra vei over på sjø, og vi ser for oss at Unifeeder vil ta vår del av denne veksten, forteller en optimistisk Ødegaard til nettsidene til Drammen Havn.