Til topps i nord

Kunnskapsparken Nord fra Harstad er Nord-Norges representant under årets ”NM i Logistikk” i Oslo 3. november.

Publisert Sist oppdatert

- Man må både være praktisk logistikkutøver og beherske teori for å gå til topps i konkurransen, sier Eirill Bø. Studierektoren ved Handelshøyskolen BI er juryleder og får selskap av Svein-Egil Hoberg (styreleder NIMA Utdanning), Fred Graham (senior rådgiver SAS Institute) og Bjørn Dalen (Inmeta Consulting).

- I konkurransen får logistikklagene brynt seg på virkelighetsnære kundecase. I tillegg til at det naturligvis er gjevt og prestisjetungt å gå helt til topps i konkurransen, er også tilbakemeldingene vi har fått opp gjennom årene at deltagerne synes det er både moro og lærerikt. Ofte skapes det også bedre samhold på arbeidsplassen, sier Bø. Hun legger heller ikke skjul på at flere av deltagerne som har gått helt til topps ofte er lukrative på arbeidsmarkedet.

Niende utgave

Ideen til konkurransen ble i sin tid hentet fra Sverige, men der slo den aldri til i like stor grad som her hjemme. Årets finale blir den niende i rekken. Arrangører er NIMA og Inmenta, som har alliert seg med blant annet Handelshøyskolen BI i Drammen, Drammen Næringslivsforening, Høgskolen i Harstad og Høgskolen i Molde.

For første gang er det også avholdt innledende regionale delfinaler, henholdsvis i Drammen, Molde og Harstad. Kun delfinalen i Harstad var avviklet da Moderne Transport gikk i trykken, og der kom Kunnskapsparken Nord best ut blant de fire finalistene.

Finalen i Drammen ble avholdt 13. oktober, kun timer etter vår deadline, mens finalen ved Høgskolen i Molde gikk av stabelen to dager senere.

I tillegg til de tre regionale vinnerlagene er fjorårets vinner (Bring) direktekvalifisert, i tillegg kvalifiserer ytterligere fire finalister seg gjennom en landsdekkende kvalifiseringsrunde via innsendingsoppgaver. Hvert lag skal bestå av fire personer, og kan være rene bedriftslag, rene studentlag eller blandede lag med deltakere fra bedrifter og studenter.

Vinneren av NM-finalen mottar den prestisjetunge vandrepokalen under supply chain-konferansen Norsk Logistikkforum 4. november.