Statnett optimaliserer i Nesbyen

Statnetts nye sentrallager i Nesbyen fikk i januar ”innmat”. Spesialdesignede grenreoler gjør beredskapslageret meget fleksibelt.

Publisert Sist oppdatert

Det er lagerspesialisten Constructor som har levert reolene, som er produsert av den danske bedriften OWO. Leveransen, som utgjør ca. 1000 hyllemeter, hadde en kostnadsramme på 1,4 millioner kroner. Grenreolene er spesialdesignet for Statnetts behov, blant annet slik at reolene kunne lagre isolatorer hengende. 

- Da Constructor presenterte for oss løsningen med grenreoler med gitterbunn, så vi at vi kunne få en veldig fleksibel løsning i forhold til å bruke tradisjonelle pallereoler, sier prosjektleder Ole Olavsen i Statnett.

- At komponenter som skal skrus sammen kan lagres på samme sted, gjør at vi får bedre oversikt på lageret og at man sparer tid når man skal plukke deler, forklarer Olavsen.

Høy utnyttelsesgrad

- Med såpass mange lange deler, de lengste opptil ti meter lange, skjønte vi raskt at det ville bli problematisk med god lagerutnyttelse ved bruk av konvensjonelle pallereoler. Med en grenreol med gitter som bæreplan, ble man imidlertid i stand til å lagre delene løpende og slippe å forholde seg til stolper. Nå får Statnett et reolsystem som gir høy utnyttelsesgrad. Når man kan lagre alle delene til en mast på samme sted, finner man også raskt frem til det man trenger, sier Kjetil Bredesen, salgssjef i Constructor.

- En annen fordel er at lageret er lett å betjene med truck, påpeker han.