Spesialister på innkjøp

KOLBOTN: - Vår største jobb er å sørge for at løsningen vår leverer bedre enn et standard ERP-system og at kompetansen vår er bedre innen innkjøpsoptimering enn hos konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert

Ordene tilhører Sverre Charles Rosmo i Inventory Investment AS på Kolbotn. I disse dager undertegner firmaet en større kontrakt om leveranse av vareforsyningsløsningen CLARITY Replenish med en stor og velkjent norsk aktør.

- Kontrakten undertegnes ikke før 20. september, så jeg kan dessverre ikke gå ut med mer informasjon om kunden. Men jeg skal ikke legge skjul på at for oss er dette en stor og viktig kontrakt, sier Rosmo.

For øyeblikket er det 4PL-selskapet Trebuchet og dagligvaregrossisten K. Ekrheim som er de store referansekundene for CLARITY Replenish, vareforsyningsprogrammet som leveres av Blue Ridge. Systemet legges på toppen av et eksisterende ERP-system og har grenesnitt mot alle kjente ERP-system.

Går i dybden

- Våre løsninger kommer inn der ditt ERP-system kommer til kort. Typisk vil et ERP-system ha sin styrke i bredden av funksjonalitet, men mangle den dybden og kapasiteten som skal til for at dine innkjøpere skal lykkes med å skape en optimal og lønnsom logistikk for din virksomhet, forklarer Rosmo.

Algoritmene og logikken i systemet baserer seg på Anders Herlitz’ syv innkjøpssteg som ble utviklet allerede på 1970-tallet.

- Løsningene våre optimerer innkjøp og vareforsyningen. Skal vi ha livets rett må det være lønnsomt å bruke vårt system. Det som ligger til grunn for vår løsning er å kjøpe økonomisk, forklarer Rosmo. Inventory Investment tilbyr løsninger innen alt fra fraktoptimering og sortimentsstyring, til innkjøps- og vareforsyning.

E3 og JDA Software

Rosmo var selv med på å starte selskapet i oktober 2008 sammen med Finn Meckelborg og Jon Terje Stubberud. Alle hadde bakgrunn fra den norske systemleverandøren E3 som senere ble kjøpt opp av amerikanske JDA Software.

Kundene er hovedsakelig grossister og distributører, men også vareforsyning til butikk har seilet opp som et satsningsområde, og da spesielt butikker som kjøper inn til sentrallagre. 

Mange E3-kunder

- Det snakkes og skrives mye om ERP-systemer, men lite om forretningsverdien. Hvor stor brukerverdi har ERP-systemet ditt levert? Hvor mye penger har du spart ved å bruke systemet?

Det er riktignok CLARITY Replenish som er hovedsatsingsområdet, men foreløpig består kundelisten kun av tre navn. Desto flere står det på kundelisten over E3-brukere. Dette er kunder Inventory Investment fortsatt følger opp. På den omfattende kundelisten står allerede velkjente selskap som COOP, NorgesGruppen, Rema 1000, Heidenreich, Brødrene Dahl, Tine, Siba, Staples, Papyrus, Jernia, Optimera og Icopal. Totalt har Kolbotn-firmaet rundt 70 E3-kunder over hele Norden.