Setter truckføreren i førersetet

MARSTRAND: "Verdens mest ergonomiske lagertruck", var den dristige påstanden Atlet fremmet da de nylig lanserte neste generasjon av sin serie med Tergo skyvemasttrucker.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Tergo-serien ble lansert med pomp og prakt under et pressearrangement i idylliske skjærgårsomgivelser i Marstrand 30. mai.

Det europeiske markedet for skyvemasttrucker beregnes å være ca. 20.000 enheter årlig.

- Vårt mål er å ta en sterkere posisjon som en av de ledende leverandørene av høyytelses kvalitetstrucker, sier Keiji Ikeda, adm. direktør i Atlet.

Fem modeller

Den nye Tergo-serien kommer i åtte ulike versjoner, fordelt på fem ulike modeller. Løftekapasiteten spenner fra 1,2 til 2,5 tonn, mens maksimal løftehøyde varierer fra 7,25 til 12,1 meter. Truckene leveres med topphastighet på 14,5 km/h.

Ergonomi i fokus

Atlet har lenge ansett seg selv for å være ledende innen førerergonomi, så det er ingen overraskelse at dette er viet stort fokus hos siste generasjon av truckserien som ble lansert i 1994. Med nye Tergo lanserer nemlig Atlet en omfattende serie ergonomiske innovasjoner for å minimalisere belastninger og stress på truckføreren.

- Med et marked som krever høy driftstid og med truckførere som ofte tilbringer hele arbeidsdagen i trucken, er et ergonomisk overlegent truckførermiljø veien å gå, understreker produktutviklingssjef Dan Ulmestrand.

Atlet viser blant annet til studier som viser truckføreren gjennomsnittlig snur hodet mer enn 1000 ganger i timen og flytter venstre arm mer enn 2000 ganger.

Lavt lydnivå

Miniratt på det venstre armlenet, som reduserer belastningen på operatøren under lange arbeidsøkter, er videreført fra forrige generasjon Tergo. Det samme er det tiltbare setet som enkelt kan vippes tilbake 18 grader for mindre nakkestress når operatøren har blikket festet oppover (ikke tilgjengelig på modellene UNS og UND).

Av nyheter kan vi nevne det nye ERGO-stolsetet, der den smale seteryggen gjør det lettere for operatøren å snu overkroppen i kjøreretningen. Truckene leveres med fingertuppkontroll, og som tilvalg kan man aktivisere den multifunksjonelle styrespaken ERGOLOGIC med syv ulike funksjoner, inkludert løfting, senking og tilting.

Andre ergonomiske egenskaper er et lavt støynivå - målt til 58 dB(A).

Personlig preg

Truckene leveres med rommelig førehytte med god plass til å oppbevare papirer og muligheter til å feste speil, PC eller scanner, enten på innstegshåndtaket eller ved å feste en såkalt Equipment-bar i hytta. Hva gjelder sittekomfort skulle trucken tilfredsstille de flestes behov. Man kan heve gulvet, heve/senke setet og armlenene kan justes både i høyde- og lengderetning. Truckene leveres også med luftfjæret sete, som sammen med andre tiltak har redusert kroppsvibrasjonene med 25% sammenlignet med utgående Tergo-modeller.

Truckene leveres også med nye motorer og nye chassis.