Medbrakt Manitransit forbedret

Manitous medbringertrucker, TMT, med teleskopbom kommer nå i oppgradert versjon.

Publisert Sist oppdatert

Under den internasjonale nyttekjøretøyutstillingen IAA i Hannover nylig viste Manitou frem sine nye medbringertrucker.

Da de tre utgavene av medbringertrucken Manitransit skulle bearbeiedes for å tilfredsstille Euro 3-kravene, så fabrikken en utmerket anledning til å modernisere hele serien bestående av TMT 25 I for industribruk og TMT 25 S og 27 S med støtteben samt stor bæreevne og fremkommelighet for bruksområder med krevende grunnforhold.

Resultatet av gjennomgangen er, ifølge Manitou, store tekniske forbedringer som gir kunden store fordeler.

Ny motor – større ytelse

Alle de tre utgavene TMT er utstyrt med Kubota motor, 4-sylindret rekkemotor på 2,4 liter og med effekt 50 hk. Kubotas gode rykte og serviceintervaller på 500 driftstimer, har spilt en viktig rolle for Manitous motorvalg.

Motorkraften formidles til hjulene via to hydraulikkmotorer på 400 cm3 foran og én på 565 cm3 bak. Dette sikrer en utmerket fremkommelighet på krevende underlag.

Videre hevder fabrikken at det nye designet på støttebenene muliggjorde en økning av løfteevnen på 30%.

Robust og sikker

Rammen i én helsveiset enhet og hydraulikkslangene spesielt beregnet på medbringer-trucker, garanterer ifølge fabrikken at de tre modellene tåler ”intensiv innsats”.

Bedre vektfordeling sørger for optimal stabilitet i ulastet tilstand. Bremsekraften fordelt på tre hjul gir føreren stor sikkerhet. Sikten fra førerhytten med totalhøyde 2,40 meter er optimal. Men også en lavere hytte med høyde 2,20 meter, er tilgjengelig.

Instrumentpanelet er nå digitalt, og sammen med de nye arbeidslysene rettet bakover, gir det utmerkede forhold for føreren.