Maksi flyr høyt

Kåre Joa Ravndal (57) leder et selskap med en årlig omsetningsøkning på ca. 20%. Maksi Distribusjon er en suksess som flyr høyt på Sola ved Stavanger med Jetpak som en av de største kundene.

Publisert Sist oppdatert

Fjoråret var et travelt år i Maksi Distribusjon AS somøkte omsetningen fra 21 til 25 millioner kroner fra året før.

– Dette skyldes ikke minst våre trofaste gode kunder, men også mange nye spennende samarbeidspartnere. Nå har ikke vi i Stavanger merket så mye til finanskrisen. Og så har vi selvfølgelig oljeindustrien som er et være eller ikke være for regionen, forteller daglig leder Kåre Joa Ravndal. 

Maksi hadde over 102.000 oppdrag i 2011. Nå har selskapet også investert i nytt lagerstyringssystem, som ble operativt i begynnelsen av februar. Ifjor økte selskapet varebilparken, og i mars øker Maksi kapasiteten på lastebiler med to nye skapbiler. Før året er omme skal det bygges nytt lager i nærheten av dagens Maksiterminal på Sola. Selskapet har 33 ansatte og 27 laste- og varebiler.

Veimangel

Ifølge Ravndal er manglende utbygging av veinettet den største utfordringen. Ravndal frykter for eksistensen til Maksi hvis det ikke skjer en bedring. Han understreker at oljekunder krever rask leveranse av utstyr og deler.

- Nå håper vi myndighetene snart forstår at vi trenger veier for at Norge ikke skal stoppe opp. Slik som det er nå, virker det som politikerne ikke tenker på yrkestrafikken i det hele tatt. Fortsetter det slik stopper trafikken i distriktet helt opp. Forus-området bygges ut, men ikke veinettet, forteller en engasjert Ravndal.

Karriere

Kåre Joa Ravndal startet karrieren som sommervikar ved stueravdelingen i Braathens i 1975, sammen med Jetpaks adm. direktør Stein-Arve Sørensen.

Maksi er forkortelsen for Magne, Kåre og Sigurd, og ble etablert til å utføre distribusjonen for Braathens i 1980. Oppdragene var henting og bringing av flyfrakt mellom Sola og Stavanger, og Maksi flyfraktservice ble etablert. I 1997 flyttet selskapet inn i Maksiterminalen på Sola. Selskapet solgte flyfraktaktivitetene til DFDS Transport (dagens DSV Air & Sea) i 2005, og Maksi Air & Sea AS skiftet navn til DFDS Air & Sea.

Ulike roller

Maksi Distribusjon AS tilbyr i dag transport med vare og lastebiler, lagerhotell, tollager og cargohandling fra hovedkontoret på Stavanger Lufthavn, Sola. Foruten lokal varedistribusjon tilbyr Maksi også faste ruter til både Flekkefjord og Haugesund.

- Vi arbeider aktivt i markedet for å utvikle og kunne tilby en stadig økende bredde av spesialiserte løsninger og tjenester innen transport og logistikk, forteller Ravndal.

Foruten å være daglig leder og styreleder i Maksi Distribusjon er Ravndal også innehaver og daglig leder av Maksi Eiendom AS.