Maersk kutter 4000 ansatte

Maersk Line må gå til oppsigelser, avlyser innkjøp av nye skip og kutter ruter.

Publisert Sist oppdatert

A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, setter i verk drastiske effektiviseringstiltak.

- Vi er på en reise for å transformere Maersk Line. Vi vil skape en organisasjon som er slankere og enklere. Vi vil forbedre vår kundeopplevelse digitalt og samtidig arbeide så effektivt som mulig, sier Mearsk Line-topp Søren Skou.

Som en følge av effektiviseringen, eller kuttene om du vil, vil den landbaserte staben i selskapet kuttes med 4000 fra dagens rundt 23.000 ansatte innen utgangen av 2017, melder finans.dk.

- Vi er færre folk i dag enn for et år siden og vi vil bli færre i år og neste år også. Denne beslutningen er ikke tatt lett, men det er nødvendige skritt for å tilpasse oss, sier Skou.

Samtidig vil Maersk redusere kapasiteten i sitt rutenettverk og utsette investeringer i ny kapasitet. Det er allerede annonsert at vire ruter kuttes og ytterligere 35 avganger vil kuttes i løpet av fjerde kvartal i år.

I løpet av de neste to årene vil rederiet senke kostnadene til salg og administrasjon med rundt 250 millioner dollar.

Maersk Line vil også utsette annonserte skipskjøp. Opsjoner på bygging av skip, vil ikke bli benyttet. Konkret er det snakk om seks containerskip i megaklassen på 19.630 TEU samt to feederskip med en kapasitet på 3600 TEU.