Kalmars nye tungvektere

Cargotec lanserte sin nye stortruckserie med løftekapasitet 9-18 tonn. På verdensbasis har Kalmar solgt ca. 10.000 trucker i denne klassen.

G-serien erstatter den suksessrike E-serien, og truckene er de første som leveres med Kalmars nye EGO-hytte. Med krummet frontvindu får føreren en uovertruffen oversikt fra førersetet. Den rommelige hytta er også utstyrt med en rekke muligheter for å justere både sete og ratt, men en egen minnefunksjon som husker førerens personlige innstillinger er ikke tilgjengelig enda.

Førersetet er vendbart, og man kan også tilte/flytte rattet for mer ergonomisk sitteposisjon under rygging.

Truckene er utstyrt med nye motorer som tilfredsstiller de strenge utslippskravene til Steg 3B. Kunden kan velge mellom Volvo-motorer (SCR-motor med behov for AdBlue) og Cummins-motorer.

Andre nyheter er ny transmisjon fra ZF og at truckene leveres med automat og variable pumper som standard. Servicepunkter er også lettere tilgjengelig enn hos utgående serie.

- Nå blir det enda enklere å utføre daglig service. Nå slipper man for eksempel å krabbe under maskinen for å skifte filter, forklarer Jarle Finstad i Cargotec Norge.