Innviet Heistad-terminalen

HEISTAD: 3. november kunne Eek Transport AS åpne sin nye 1400 m2 store transportterminal på Heistad, like ved E18 sør for Porsgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Det nye anlegget fungerer først og fremst som base for 12 biler som driver langtransport og distribusjon i hovedsakelig de nedre delene av Telemark, Vestfold og Sørlandet og som knytter området tett sammen med bedriftens etter hvert landsomfattende rutenett. I alt har terminalen rundt 20 årsverk.

Den formelle åpningen ble foretatt av Gunn Marit Helgesen, fylkesordfører i Telemark. - Det er imponerende å møte en transportbedrift som har firedoblet omsetningen i løpet av en 10-års periode, som satser på markedsføring ved at eksisterende kunder er fornøyde og forteller det til andre og som samtidig bevisst satser på skolering og omsorg for sine ansatte, sa hun. Eek Transport er en transportbedrift med klare definerte mål om å bli stadig bedre og har i år både fått Telemark fylkes IA-pris, samt utmerkelsen “Årets Transportbedrift” på landsmøtet til Norges Lastebileier-Forbund i sommer.

I tospann

Eek Transport AS og Bjørnflaten Frysetransport AS har inngått et landsomfattende samarbeid og tar opp konkurransen med de store. 1. november flyttet Bjørnflaten sitt knutepunkt for Sør-Norge til Eeks terminal på Berger i Skedsmo kommune utenfor Oslo. Gods som skal videre til kundene i området, vil Eek Transport AS ta seg av, mens Bjørnflaten Frysetransport AS skal representere Eek transport AS i nord, fra Nordland og nordover.

Både Britt-Mona Ingebrigtsen og Morten Eek, daglige ledere i henholdsvis Bjørnflaten og Eek Transport, legger ikke skjul på at forventningene til samarbeidet er store, de har stor tro på at både materiell og ressurser kan utnyttes bedre gjennom samarbeid.

Bjørnflaten Frysetransport disponerer 40 biler som går i både langtransport og distribusjon, spesielt i Nord-Norge. Eek Transport har 132 biler i tilsvarende drift over store deler av Sør-Norge.