I Ivar Alsakers ånd

Fredrikstad-selskapet Sped Trans AS har overtatt arven etter Cargo Parner-gründer Ivar S. Alsaker.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet ble etablert i mai i år av Petter Fausko og Stein G. Nappen. 4. oktober komHelge Larseninn på eiersiden og er nå daglig leder. Sped Trans var operativ 1. september. Men offisiell åpning var 16. november med innbudte leverandører og samarbeidspartnere.

Larsen forteller at budsjettmålet er å gå i null ved utgangen av 2012.

- Vi har allerede fått bekreftet at vi er liv laga, og hvor 60% av målsettingen er nådd så langt. Vi bygger sten for sten med tæring etter næring i en sunn forretningsdrift, understreker Larsen.

Frontfigurer

Helge Larsenog Frode Johnsen fremstår i dag som selskapets frontfigurer. Begge har lang fartstid i Cargo Partner (OnTime Logistics), og til sammen har de over 50 års erfaring i bransjen. Torstein Sandø ble nylig ansatt med ansvaret for den1200 m2nye terminalen i Titangaten 11 på Øra i Fredrikstad. Sandø har flere års erfaring fra National Oilwell i Stavanger. Stein G. Nappen har ansvar for drift utland.

Selskapet tilbyr innlandstransport og trafikk i Norden.

Helge Larsenforteller til Moderne Transport at Sped Trans er blitt godt mottatt av kunder i Østfold, og som setter stor pris på et lokalt, privateid transportselskap.

Solid bakgrunn

Han legger ikke skjul på at virksomheten drives i Cargo Partner-gründer Ivar S. Alsakers ånd. Larsen har samarbeidet med Alsaker siden etableringen av Skandinavisk Bilspedisjon i Trondheim i 1981 til Alsaker solgte Cargo Partner i 2008. Larsen har vært utlandssjef i Cargo Partner Fredrikstad siden etableringen av selskapet i 1990. Foruten å være adm. direktør i Cargo Partner Fredrikstad siden 1992, har Larsen også vært både regionsansvarlig og driftssjef i Cargo Partner AS. Ifjor sluttetHelge Larseni Cargo Partner etter 21 år i selskapet.

- Personlig service og individuell kundebehandling settes i høysete i nye Sped Trans. Kundemassen har strømmet til etter at den nye terminalen ble tatt i bruk 1. oktober. Eget distribusjonsnett på Østlandet er allerede etablert, og via en landsdekkende samarbeidpartner tilbyr vi et komplett innlandstilbud. Vi samarbeider også med Airsped AS (flyfrakt) og Andersen & Mørck AS (stevedoring/spedisjon), et samarbeid som gir positive ringvirkninger for alle parter, understreker Larsen.

Tidligere i år etablerte han konsulentselskapet Logistikk Partner i Fredrikstad med AEO-sertifisering som spesialitet. Tjenesten tilbys til små og mellomstore bedrifter innen transport, import, eksport og produksjon.