Her døpes verdens største

DFDS feirer 150 år med verdens største skip …

Publisert Sist oppdatert

… av Lego.

DFDS fyller 150 år i år, og som en del av markeringen har rederiet bygget et splitter nytt skip. Skipet måler 12 meter, veier rett i underkant av tre tonn og er svært lite sjødyktig – det består nemlig utelukkende av over en million Lego-klosser.

Alle DFDS-medarbeidere i hele Europa har med blå og hvite Lego-klosser vært med å bygge Lego-skipet, som nå er kåret til verdens største. Skipet er målt og veid, og dommere fra Guinness rekordbok kunne bekrefte verdensrekorden, da de overrakte diplomet på navneseremonien ved DFDS-terminalen i København denne uken, melder DFDS i en pressemelding.

- En av de sentrale tankene i DFDS er å daglig utnytte styrken i vår store internasjonale organisasjon, som teller over 6600 kvinner og menn. Derfor var det opplagt å utnytte denne kraften til å bygge noe sammen. Alle medarbeidere på tvers av landegrensene i Europa har vært med på å bygge LEGO og sette denne rekorden i anledning vårt 150 års jubileum, sier Roar Funderud, administrerende direktør i DFDS Seaways Norge.

Skipet skal nå ut på en lengre reise, og etter å ha besøkt flere steder i Danmark, seiler Lego-skipet til Tall Ships i Blyth, England, og fortsetter til Gøteborg, Calais, Dieppe, Klaipeda, Kiel, London, Amsterdam og Oslo.

Lego-skipet vil bli å se på ulike steder i Oslo fra 30. september til 9. oktober. Etter Europa-turneen vil skipet bli en del av utstillingen i Lego World i Utrecht og København.

Fakta om LEGO-skipet:

Navn: Jubilee Seaways
Lengde: 12.035 m
Bredde: 1.67 m
Høyde: 2.36 m til toppen av bridge
Høyde: 2.72 m til toppen av mast
Vekt: 2860 kg
Antall klosser: 1 000 015