Havne-Norge viste styrke

MÜNCHEN: Ni norske havner og Kystverket gjorde felles front under Transport Logistic. Under paraplyen ”Ports of Norway” sørget havnerepresentantene for den største norske havnesamlingen noensinne på transportbransjens fremste internajsonale møteplass.

Ikke dermed sagt at de ni havnene ikke også la inn noen godord om sin egen havn. Selvfølgelig gjorde de det, men det var uansett en imponerende stand som åpenbarte seg under de norske fargene. For første gang samlet de norske havnene seg på en fells stand. Fokus var på hvilke muligheter de norske havnene har å tilby i en internasjonal sammenheng.

- Jeg syns messen har vært bra og vi har truffet mange kontakter. Vi prøver å snakke mest mulig Norge mens vi er her nede, å markedsføre Havne-Norge. Vi får en mye større tyngde når vi er samlet. Det er et ledd i det å komme seg ut og vise seg frem og å være en del av logistikkverdenen. Man kan ikke lenger bare sitte på sin egen kai og planlegge, sier Einar Olsen, havnedirektør i Drammen.

Han registrerer at det skjer mye på havnefronten i Europa, der havner er flinke til å sikre seg EU-midler og myndigheter i mange land legger til rette for betydelige havneinvesteringer.

- Kanskje ”Mor Norge” bør tenke om det er muligheter til å lære noe? undrer han. 

Havnene avslørte også at det er mye som skjer om dagen. Det borger derfor for mye spennede havnelesning i Moderne Transprt i månedene som kommer!