Hardt skyts for ACT

Nammo Raufoss måtte ta i bruk hard skyts for å løse komplekse logistikkrutiner. ACT System Skandinavia ble valgt som leverandør av løsningen som skulle skreddersys rundt ERP-løsningen Oracle Applications.

Publisert Sist oppdatert

- Etter spesifikasjonsmøter var løsningen klar på tegnebrettet. Integrasjonen med Oracle var enkel, men vi ble utfordret med rundt 70 lager plassert i et område med kompleks topografi. En løsning med mobilt WLAN ble løsningen, forklarer daglig leder Jan Erik Evanger i ACT System, som har løst denne type oppgaver i snart 20 år.

Prosjektleder Hallgeir Langbråten i Nammo sier at lagerløsningen fra ACT System effektiviserer flere tungvinte arbeidsprosesser ved hovedlageret knyttet til blant annet mottak, lagerflytting, telling og rekvirering. Nå kan rekvirenter bestille varer i et eget web-bilde utviklet av ACT system som er knyttet direkte til Oracle.

Ordre overføres til styrepult som igjen overfører til håndterminaler (PDA) som benyttes av ordreplukkere. Ordren lastes ned når PDA er innenfor dekningsområdet for nettverket.

2D-strekkode

- Spesielt for løsningen er at biler som kjører rundt på området har påmontert WLAN (wireless local area network), altså et mobilt trådløst nettverk. Fra styrepult kan man hele tiden følge progresjonen på alle ordre.

Strekkoden PFD-417, som ikke er en strekkode, men noe av den samme koden som benyttes på flybilletter, inneholder så mye informasjon som behøves for å ivareta informasjonsflyt med en løsning som ikke kan være online, forklarer Evanger. En kan gjerne si at databasen er flyttet ut til strekkoden.

Nammo vurderer å benytte løsningen til flere arbeidsoppgaver i tiden fremover.

- Dette er en løsning som effektiviserer og kvalitetssikrer mange oppgaver for oss, avrunder prosjektleder Hallgeir Langbråten.