Fra FrP til lastebil

Fremskrittspartiets (FrP) stabssjef og tidligere generalsekretær, Geir Almåsvold Mo, er ansatt som adm. direktør i Norsk Lastebileier-Forbund.

Publisert Sist oppdatert

Fra 6. august skal han gå i spiss for å gjøre NLF til en enda mer slagkraftig organisasjon. Han forteller til Moderne Transport at han har lastebillappen og erfaring med tungbilkjøring over norske fjell og nedslitte norske veier.

Mo har for lengst registrert den store mangelen på lastebilsjåfører. Dette blir en av hans fremste problemstillinger i arbeidet med å modernisere og tilpasse NLF til øvrige utfordringer godstransportnæringen står overfor.   

- Det være seg internasjonalisering, økt innenlands konkurranse, opprustning av veiene og farene for sosial dumping, sier Mo.

Lastebilerfaring

Han har funnet tiden for å skifte beite og arbeide med noe annet enn partipolitikk, etter snart 22 år i FrP. Mo har vært med på alle oppturer og nedturer i partiet.

Både buss- og lastebillappen er en god ballast når utfordringene skal takles.

- Lastebillappen må riktignok fornyes, men erfaringen har jeg. Som salgsleder ved Kongsberg-avdelingen i Norsk Iskrem måtte jeg flere ganger trå til i kniper og kjøre 16-tonns Mercedes over norske fjelloverganger. I perioden 1987-1990 før jeg startet min politiske løpebane, fikk jeg også som lastebilsjåfør bryne meg på nedslitte og kronglete norske veier, forteller Mo som også har jobbet innen salg og logistikk.

Modernisering

- Jeg går til en svært spennende og viktig organisasjon. Sammen med forbundets medlemmer, tillitsvalgte og mange dyktige ansatte skal jeg arbeide med å modernisere NLF, forteller den nye sjefen for lastebileierne.

– Det er med stor ydmykhet jeg har takket ja til stillingen. NLF har en svært viktig rolle og organiserer selve ryggraden i vårt samfunn, godstransporten. Næringens betydning for velstand, vekst og verdiskaping kan ikke undervurderes, sier Mo og fortsetter:

- Jeg gleder meg til å bidra og gjøre mitt for å løfte NLF ytterligere frem som den klart ledende og respekterte næringsorganisasjonen for godstransport i Norge.