Ford presenterte 2012-modellene

BIRMINGHAM: Ford brukte The Commercial Vehicle show i Birmingham til å markedsføre sine nyheter for 2012.

Publisert Sist oppdatert

Ford har lange tradisjoner for å lansere nye produkter under CV Showet i Birmingham, og årets utgave var intet unntak.

For å tilfredsstille Euro 5-kravene som trer i kraft i januar 2012, har Ford jobbet frem en ny global 2,2-liters Duraforq TDCi motor-serie. Motorene har fra 100 til 155 hester med moment fra 310-385 Nm. Det blir standard med 6-trinns girkasser som bidrar til å redusere både støy og drivstofforbruket.

Ford har i tillegg til å jobbe med utslippene også redusert støynivået fra motorene ved å redesigne toppdeksel-beskyttelsen og spesialdesigne luftinntakene.

Økt serviceintervall for Transit

Et annet kostnadsbesparende aspekt er at Ford øker serviceintervallene på Transit til 2 år/50.000 km, og ifølge pressemeldingen betyr det mellom 25 og 40% reduserte servicekostnader avhengig av modell og marked.

De nye modellene får også en tilleggsutstyrsopsjon som er en miljøpakke som inneholder Start-Stopp og fartssperre som aktiveres automatisk ved oppstart, men kan skrus av etter behov.

Ford presenterte også to nye ECOnetic-modeller hvor den mest miljøvennlige, FT280, bare har et CO2-utslipp på 173 g/km.

Ny Ranger

Den siste nyheten var Ford Ranger. Pick-up’en lanseres i Europa mot slutten av året, og det er lite trolig at vi får de på norske veier før i 2012. Hengerkapasiteten blir på noen modeller på hele3350 kg, og lastekapasiteten på planet blir inntil1333 kg. Ranger produseres både i Argentina, Thailand og Sør-Afrika, og det er sistnevnte land som vil fÔre det europeiske markedet.