Eek Transport på lag med Tollpost

Notodden-selskapet Eek Transport ble 17. mai solgt til den nordiske logistikkgiganten PostNord. Med på lasset fulgte Sandnes-bedriften Mereco Transport AS.

En av de første tingene Posten Norden gjorde etter at de skiftet navn til PostNord var å kjøpe de norske transportselskapene Eek Transport AS på Notodden og Mereco Transport AS i Sandnes.

Eek Transport er et av Norges ti største transport- og logistikkselskap og bidrar til å styrke posisjonen til det nordiske postkonsernet.

Morten Eek fortsetter som adm. direktør i familieselskapet. Han forteller at familien har valgt å selge 100% av aksjene i Eek Transport samt sin aksjepost på 70% i Mereco Transport i Sandnes. Arild Refsland, daglig leder i Mereco Transport AS, solgte også sin aksjepost på 30%.

PostNord, en sammenslåing av Posten Danmark og svenske Posten AB, er fra før sterkt inne på det norske logistikkmarkedet gjennom 100% eierskap i Tollpost Globe. Adm. direktør Robin Olsen i Tollpost er ny styreleder både i Eek Transport og PostNord.

Eek Transport AS, med 105 biler og 180 ansatte, tilbyr landsdekkende logistikkvirksomhet i Norge og omsatte for 265 millioner kroner i 2010. Ifjor ble selskapet kåret til Årets transportvirksomhet av Norges Lastebileier-Forbund (NLF).

Drives som før

Foruten hovedkontor på Notodden har Eek Transport avdelinger på Berger utenfor Oslo, Porsgrunn, Hokksund, Gol, Sandnes og Kristiansand.

- Tollpost og Eek vil naturlig nok etter dette ha et sterkt bånd til hverandre, men Eek transport og Mereco Transport skal fortsatt drives som ”stand alone”-selskap, sier Morten Eek.

Transportselskapene Eek og Mereco skal drives som tidligere med henholdsvis Morten Eek og Arild Refsland som ledere.

Eek Transport AS ble etablert i 1973, og har siden utviklet seg til en betydelig transportbedrift med hovedkontor på Hjuksebø ved Notodden. Bedriften eies av Kåre E. Eek, Morten Eek, Reidar Eek og Anita Eek som alle tar del i den daglige driften. Selskapets 105 biler omfatter skapbiler, kranbiler, vogntog og varebiler.

Ingen mister jobben

- Det som nå skjer kommer ikke til å sette noen arbeidsplasser i fare. Med PostNord som eier skal vi kunne klare å utrette enda mer enn vi har gjort til nå. Vi kommer til å sørge for god kommunikasjon med de ansatte og kunder etter hvert som samarbeidet med PostNord Logistik og Tollpost Globe utvikler seg, melder styreleder Andreas Faye i Eek Holding AS i pressemeldingen.