Dachs for storsatsning

Rett over nyttår begynte støpningen av det som skal bli grunnmuren i Dachsers storsatsning i Norge. Et steinkast fra E6 bygger stykkgodsgiganten fra Tyskland ny omlastingsterminal.

Publisert Sist oppdatert

I januar begynte støpningen av nybygget, og til stede var toppledere i både Dachser og Bulk Eiendom som eier tomta og den kommende terminalen.

- Dette er vårt første grep i kampen om stykkgodset i Norge. Når den nye cross stock-terminalen er ferdig, får vi et stort konkurransefortrinn, sier Norden-sjef Finn Skovbo Pedersen.

Konkurransefortrinnet ligger først og fremt i den unike plasseringen av den nye terminalen som blir liggende bare noen hundre meter fra E6, rett sør for Nordby-tunnelen, 15 minutter fra Oslo. Det innebærer at Dachser kan få «tak i» bilene tidlig om morgenen, for omlasting og viderebefordring.

Den nye terminalen ligger dessuten ypperlig til i forhold til øst-vest-aksen som bindes sammen av Oslofjordtunnelen. Statens vegvesen innstilte nylig på å bygge et nytt løp i nettopp Oslofjordtunnelen. Det vil i så fall innebære 4-felts motorvei, og en ypperlig lenke mellom øst og vest uten at godset må innom Oslo.

3000 m2

Den nye Dachser-huben blir på til sammen 3000 m2, hvorav 1900 m2 utgjør terminaldelen. Resten blir kontorlokaler.

Dachsers nye lokaler utgjør for øvrig «bare» majoriteten av den nye terminalen, vegg-i-vegg er det gjort plass til enda en transportør.

- Denne delen er ennå ikke utleid, men vi ser for oss at en mer lokal transportør flytter inn her, sier Bulk-sjef Peder Nærbø.

Dachsers del av terminalen inneholder 26 porter.

I dag holder Dachser Norge til i Havnelageret (kontor) og på Kongshavn i Oslo.

Selskapet har i dag 30 ansatte, men satsingen på ny terminal innebærer at bedriften vil vokse også i antall ansatte. Flere stillinger er utlyst.

Skovbo Pedersen forteller at selskapet i Danmark har gjort en tilsvarende satsning, og at de der nå er oppe i 220 ansatte og er blant landets 8-9 største transportselskap.

I Norge er det fortsatt et stykke å kjøre til sammenligning, men Dachser Norge kom i fjor oppi småpene 83 millioner korner i omsetning.

- 15. juni er terminalen klar, og vi flytter inn på dagen! sier en offensiv Skovbo Pedersen lurt.