Åpner GS1 Smart Centre

OSLO: Neste måned åpner GS1 Norway dørene til supply chain-møteplassen GS1 Smart Centre i Brynsveien i Oslo. Sentret skal øke forståelsen for ny identifiseringsteknologi i logistikkbransjen.

Publisert Sist oppdatert

GS1 har tidligere etablert lignende møteplasser i Australia og Tyskland (Köln). Sentralt i GS1 Smart Centre står et stort showrom der man samler en hel verdikjede og viser hvordan strekkode- og RFID-teknologi virker i samspill i en verdikjede. Det vil også være egne kurs- og møtelokaler, samt et testsenter for RFID.

Nærings- og handelsminister Trond Giske står for den offisielle åpningen 22. april, og det er tenkt at kunnskapssenteret skal bli en møteplass for innovative og fremtidsrettede aktører, og hvor direkte involvering står helt sentralt når mennesker, teknologi og forretningsmuligheter skal knyttes tettere sammen.

- Dette gir begrepet "effektiv handel og logistikk" en helt ny dimensjon. Vi skal presentere fremtidens verdikjede, og skape en møteplass som gir besøkende grunnlag for nye og innovative ideer. Vi skal demonstrere hvordan GS1s standarder opptrer i verdikjeden, videre vise hva integrasjon og samarbeid i verdikjeden virkelig går ut på, og hvordan det kan oppnås ved å benytte felles "språk". I tillegg skal vi vise den fysiske verdikjeden, og hvordan den henger sammen med informasjonsflyten i verdikjeden.

- Dette er et kompetansesenter for effektiv handel og logistikk, forklarer Sigmund Berle Jensen, adm. direktør i GS1 Norway.

Han forteller også at senteret ønsker å knytte sterkere bånd til utdanningsinstitusjoner innen økonomi, varehandel, logistikk og IT.

- Senteret bør kunne fremstå som en attraktiv arena for praktisk læring i kombinasjon med studiene, mener Jensen.
GS1 Smart Centre, som blir på ca.600 m2, samlokaliseres i Brynsveien 11-13 sammen med RFID Innovasjonssenter og GS1 Norway.