50 mister jobben i Veøy

Mistet stor Schenker-kontrakt etter 56 år.

Publisert Sist oppdatert

Transport-giganten Schenker (tidligere Linjegods) har sagt opp kontrakten med Veøy AS i Rauma. Det betyr at rundt 50 ansatte, de aller fleste sjåfører, mister jobben.

– Veøy AS har hatt et samarbeid med Schenker med linjer som strekker seg 56 år bak i tid. At våre veger skilles er både positivt og litt trist. En skilsmisse er sjelden hyggelig, men den har gitt Veøy muligheter vi ikke hadde før, sier daglig leder Arne Langseth i en pressemelding tirsdag.

Han legger ikke skjul på at det har vært en tøff prosess, men velger på Veøys vegne å prøve å rette blikket fremover.

- Slik ting er aldri hyggelig. Schenker-samarbeidet utgjorde en fjerdedel av omsetningen vår. Men når endringene nå er gjennomført, så retter vi blikket framover. Og det vi ser gjør oss optimistiske, sier Langseth.

- Vi er lokalisert over hele Sør-Norge. Vi har kompetanse, erfaring og en fleksibilitet som nå gir oss nye muligheter og som åpner nye markeder for oss. Nå kan vi operere helt uavhengig av Schenker. Det gjør oss friere og mer fleksible, og vi ser allerede at det har gitt oss nye kunder og nye oppdrag, sier han videre.

Veøy AS har blant annet vokst seg til en av landets største medisintransportører, og selskapet leverer varer for Norsk Medisinaldepot og Apotek1-gruppen til apoteker i Bergen, Stavanger, Vestfold, Agder, Oppland - og fra mai også til Møre og Romsdal.

- Vi har en bredt sammensatt bilpark på godt og vel 250 enheter som selskapet nesten fullt ut eier og drifter sjøl. I Oslo, Stokke, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Molde og Åndalsnes har vi egne eller samarbeidende terminaler, sier Langseth.