Nye Volvo FL 4x4 – for by og anlegg

Volvo FL, også i firehjulsdrevet versjon (4x4), er velegnet på glatte, bratte og krevende veier, eller i terreng.

Publisert Sist oppdatert

Lastebilen, som nå lanseres, egner seg også godt som spesialbil i både bytrafikk og i mer krevende miljøer, eller i entreprenørvirksomhet.

Med smidige yttermål, høy komfort og sterke motorer passer Volvo FL for de fleste formål, heter det i pressemenldingen.

- En firehjulsdrevet Volvo FL er en allround-bil som kan løse enda flere transportoppdrag og eliminere behovet for en ekstra lastebil under vanskelige forhold, sier Pernilla Sustovic, segmentansvarlig for distribusjon hos Volvo Trucks.

Anleggsbilen

Volvo FL 4x4 kan enkelt ta seg frem i anleggsområder eller til en byggeplass i trange bymiljøer. Med en totalvekt på opp til 16 tonn får man både lasteevne og muligheter for avanserte påbygg, som lift eller som kranbil eller brannbil.

- Endringene på den nye Volvo FL 4x4 synes først og fremst på det høye chassiset, som har fått økt bakkeklaring med 6 cm foran og 10 cm bak.  Det høyere chassiset gjør også sitt til at lastebilen tar seg lettere fram utenfor vei, sier Sustovic.

Firehjulsdrift med lavgir

Volvo FL 4x4 har permanent innkoplet firehjulsdrift. Fordelingsgirkassen har et høygir og et lavgir. Ved normal kjøring er høygiret innkoblet og ved krevende kjøring kobles lavgiret enkelt inn via en bryter på dashbordet.

Trykkluft som ekstrautstyr

Lastebilen kan også utstyres med en ekstra luftnippel plassert på chassiset, for drift av ekstrautstyr eller for å etterfylle luft i dekkene.

Fakta Volvo FL 4x4:

Totalvekt: 12 til 16 tonn

Godkjent maksimal vogntogsvekt: 25 tonn

Maksimal bakkeklaring med dekk 11R22,5¨

- Foraksel: 329 mm

- Bakaksel: 319 mm

Hjul og dekk: 275/70R22,5¨, 10R22,5¨og 11R22,5¨

Førerhus:

- Kort førerhus

- Komfortførerhus

- Mannskapsførerhus

Motorer: D8K 250, 280 hk.

Girkasser:

6-trinns manuell, eller 6-trinns automatisk som tilvalg.