Volvo FH ble Truck of the Year 2014

MOSKVA (MTlogistikk.no): Volvo FH ble mandag kveld kåret til International Truck of the Year 2014 på Comtrans, en internasjonal messe for nyttekjøretøy i Moskva.

Publisert Sist oppdatert

Volvos toppsjef for lastebiler, Claes Nilsson, var selvfølgelig meget lykkelig da MTlogistikk.no snakket med ham like etter utdelingen i Russland mandag kveld.

- Jeg hadde selvfølgelig håpet at FH skulle slå godt an, men dette har overgått alt hva jeg trodde, sa han til MTlogistikk.no.

Den italienske juryformannen i ITOY, Gianenricco Griffini, ga denne bakgrunnen for kåringen av Volvo FH til International Truck of the Year 2014:

«Volvo Trucks har presentert en komplett ny tung lastebil som med sin innovative hytte, høyteknologiske drivlinjekomponenter og avanserte løsninger for vedlikehold, utgjør er ny standard i nyttekjøretøyindustrien

 

Jevnt mellom DAF og Volvo

Den Internasjonale Truck of the Year-juryen (ITOY) består av 25 fagpressejournalister som representerer 25 tidsskrifter i Europa og har en leserkrets på drøyt 700.000.

Volvo FH fikk i alt 116 stemmer, og hadde en knallhard duell med DAF Trucks nye XF som fikk 105 stemmer. De to på topp var i en egen klasse når det gjeldt juryens stemmer. Hvert medlem disponerer 12 stemmer, men kan maksimalt gi vinnerkandidaten 7 stemmer.

På 3. plass kom Arocs, den nye anleggsbilen fra Mercedes. Scania Streamline og MANs Euro 6 kom deretter på 4. og 5. plass.