Volvo FH ble Truck of the Year 2014

MOSKVA (MTlogistikk.no): Volvo FH ble mandag kveld kåret til International Truck of the Year 2014 på Comtrans, en internasjonal messe for nyttekjøretøy i Moskva.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Volvos toppsjef for lastebiler, Claes Nilsson, var selvfølgelig meget lykkelig da MTlogistikk.no snakket med ham like etter utdelingen i Russland mandag kveld.

- Jeg hadde selvfølgelig håpet at FH skulle slå godt an, men dette har overgått alt hva jeg trodde, sa han til MTlogistikk.no.

Den italienske juryformannen i ITOY, Gianenricco Griffini, ga denne bakgrunnen for kåringen av Volvo FH til International Truck of the Year 2014:

«Volvo Trucks har presentert en komplett ny tung lastebil som med sin innovative hytte, høyteknologiske drivlinjekomponenter og avanserte løsninger for vedlikehold, utgjør er ny standard i nyttekjøretøyindustrien

 

Jevnt mellom DAF og Volvo

Den Internasjonale Truck of the Year-juryen (ITOY) består av 25 fagpressejournalister som representerer 25 tidsskrifter i Europa og har en leserkrets på drøyt 700.000.

Volvo FH fikk i alt 116 stemmer, og hadde en knallhard duell med DAF Trucks nye XF som fikk 105 stemmer. De to på topp var i en egen klasse når det gjeldt juryens stemmer. Hvert medlem disponerer 12 stemmer, men kan maksimalt gi vinnerkandidaten 7 stemmer.

På 3. plass kom Arocs, den nye anleggsbilen fra Mercedes. Scania Streamline og MANs Euro 6 kom deretter på 4. og 5. plass.

Powered by Labrador CMS