Volkswagen byr på Scania

Ryktene viste seg å være sanne, Volkswagen «sprenger banken» og byr 6,7 milliarder euro for full kontroll over Scania.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagen har hatt betydelige eierinteresser hos Scania siden 2000 og kontrollerer nå, direkte og indirekte, 62 prosent av aksjene og 89,2 prosent av stemmene. At den tyske giganten ønsket å kjøpe seg mer opp har vært en dårlig skjult hemmelighet, og har ifølge den svenske avisen Dagens Industri bidratt til at aksjekursen til Scania har steget 17 prosent siden årsskiftet.

Det er i dag 298.910.903 aksjer som ikke eies av Volkswagen (og datterselskapet MAN), og tilbudet som er lagt på bordet for disse beløper seg til ca. 6,7 milliarder euro. Budet utløper 25. april.

En av årsakene til at Volkswagen ønsker full kontroll over Scania er for å få full frihet til å foreta de valgene de mener er riktige for å høste synergier av samarbeidet mellom Volkswagen, MAN og Scania uten at minoritetseierne i Scania kan sette ned foten.

Volkswagen presiserer at Scania ikke vil gjennomgå noen strukturelle endringer og det er heller ikke snakk om å stenge produksjonen i Södertälje og flytte den til Tyskland.