Ny Scania i Schenker-transport

Stadig flere Scania fra den kommende generasjonen synes nå på veien. Denne kjører for Schenker og eies av Sandberg & Jonsson AB i Östersund i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Vi har fått tilgang på bilde og informasjoner fra vår svenske kollega Trailer. Bilen er en R490 registrert tidligere i sommer, og det er en av bladets lesere som har tatt bildet på E45 mellom Strömsund og Östersund. Tidligere har man gjerne sett kommende Scania på mindre veier. At man nå kjører på Europa-veier og med minimal maskering (bortsett fra førerhuspaneler, speil etc. som kan komme til å se annerledes ut i endelig utførelse) kan kanskje tyde på at det ikke er altfor lenge til lanseringstidspunktet.

Hva slags girkasse?

Trailers observante leser forteller at han har sett flere forskjellige biler fra det kommende Scania-programmet, og alle her hatt meget lavt lydnivå. Den mest interessante observasjonen er likevel at han har sett og hørt en trekkvogn som har giret i en bakke, og det hørtes ut som giringen skjedde med ingen eller meget kort avbrudd i kraftoverføringen. Det kan tyde på at bilen var utstyrt med en Allison automatgirkasse (Allisons nye 10-trinns automatkasse?), eller like gjerne at Scania jobber med en dobbeltclutch-løsning på samme måte som nyeste generasjonen av Volvos I-Shift. Når man ser hvilket utviklingsarbeid Scania har nedlagt i sin automatiserte Opticruise-løsning de senere årene, er det på ingen måte utenkelig.