Ny Närko-importør

Sandhaug Last AS i Hunndalen like ved Gjøvik overtok 1. juni all import av lastebilpåbygg, tilhengere og semitrailere fra finske Närko.

Publisert Sist oppdatert

Sandhaug Last er dermed eneimportør og forhandler av Närko-produktene i hele Norge. Sandhaug Last er et nystartet selskap som er lokalisert sammen med søsterselskapet Sandhaug AS som er importør av selvopptagende feiemaskiner fra Aebi MFH AG og vedmaskiner fra BU Maschinen. I tillegg selger selskapet snøryddingsutstyr fra Tellefsdal og Fosdalen. Selskapet selger også Jungby hjullastere fra 9 til 30 tonn. Av produkter ellers kan nevnes salg av veistål, og Sandhaug produserer også grave- og pusseskuffer til hjullastere og gravemaskiner.

Påbygg-bakgrunn

Det nylig etablerte Sandhaug Last har medarbeidere som kommer fra påbygg- og tilhengerbransjen. Begge Sandhaug-selskapene holdere til i Bertel O. Steen AS sine gamle lokaler, Amsrudveien 3 i Hunndalen, med kort avstand fra riksvei 4 og fylkesvei 33. Anlegget er rustet opp med ny bremseprøver og nytt utstyr for laserkontroll av aksler. Videre finnes det nyrenovert smøregrav, fem verkstedspor med gjennomkjøring og en 30 meter lang vaskehall for selvvask av vogntog.

I tillegg til å representere Närko er Sandhaug Last et storbilverksted. Selskapet har bygd opp et stort lager med deler, blant annet de mest vanlige slitedelene for alle slags tilhengere og større lastebiler.

Exit Närko Norge AS

Finske Närko har i snart 15 år vært representert av Närko Norge AS på Borgeskogen i Stokke med Erling Smedstadmoen som leder. Han skriver på hjemmesiden til Närko Norge at han vil «…. sammen med team Närko Norge benytte anledningen til å takke alle våre leverandører og kunder for den tillit og godt samarbeid vi har hatt i alle disse årene. Ikke minst alle våre dyktige medarbeidere fortjener en stor takk for den innsats de har nedlagt for bedriften. Vi ønsker alle parter til lykke til videre.»