Miljø-glede i Nor Lines

Nor Lines AS får levert sitt første, prisbelønte LNG-skip MS Kvitbjørn.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avgangen fra byggeverftet Tsuji Heavy Industries Co. Ltd i Kina til Norge skjer i løpet av helgen. Seilasen hjem er beregnet til 6-8 uker.

Miljø-logistikk

- Dette er en stor dag for Nor Lines. Vi gleder oss til å tilby en enda mer effektiv og miljøvennlig logistikkløsning for godstransport langs hele Norgeskysten, sier adm. direktør Tor Arne Borge.

MS  Kvitbjørn er det første av to nye naturgassdrevne godsskipene som skal erstatte eldre tonnasje i fast rute mellom Nord-Europa og Norgeskysten til Nord-Norge.

Rolls Royce

Den prisbelønte skipstypen er utviklet i tett samarbeid med Rolls Royce og omfatter i tillegg til bruk av flytende naturgass som drivstoff, også nyvinninger relatert til skrogdesign, fremdriftsanlegg og kraftproduksjon om bord. Hvert av skipene vil ha en kapasitet tilsvarende minst 200 vogntoglass og øker fleksibiliteten for transport mellom vei og bane til sjø.

– Nor Lines og vår eier, Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD), mener at fremtidens drivstoff for skip er naturgass. I forhold til oljedrevne skip vil de to nye Nor Lines-skipene ha mer enn 35% prosent lavere klimagassutslipp. Utslippene av nitrogenoksid (NOx) blir redusert med 90%, og svovel- og partikkelutslipp fra drivstoff elimineres, forklarer Borge.

 

 

Powered by Labrador CMS