Ny havnedirektør i Stavanger

Merete Eik skifter ut teaterscene med saltvann.

Publisert Sist oppdatert

Eik har vært tilknyttet Rogaland Teater i 16 år, de siste ti som direktør. Hun går over til Stavangerregionen Havn IKS i løpet av fjerde kvartal.

- Jeg er i ferd med å lukke et kapittel og åpne et annet. Etter ti år som direktør på en flott kulturinstitusjon, tenker jeg nytt. Nå ser jeg veldig frem til å benytte min ledererfaring i en annen spennende virksomhet. Det viktigste er at virksomheten driver med noe jeg anser som viktig og betydningsfullt; i et samfunnsperspektiv og for meg. Stavangerregionen Havn har et slikt perspektiv. Det er viktig for transport og samferdsel, reiseliv, næringsliv og, - det handler om politikk. Dette er elementer som er spennende og som jeg blir engasjert av, skriver Eik i pressemeldingen.

Tilfreds styreleder

- Jeg er svært fornøyd med ansettelsen av Merete Eik som ny havnedirektør. Stavangerregionen Havn IKS er inne i en svært spennende periode og med Merete Eik i ledelsen føler jeg meg trygg på at dette arbeidet vil bli videreført på en utmerket måte. Merete har demonstrert svært gode lederegenskaper gjennom sitt virke for Rogaland Teater, som er en omfattende produksjonsbedrift og en av de mest anerkjente institusjonene vi har i regionen. Hun er også svært dyktig på organisasjonsutvikling og økonomisk styring. Jeg ser frem til at styret, den nye direktøren og resten av organisasjonen sammen skal stake ut den videre strategien, slik at Stavangerregionen Havn IKS ytterligere befester sin posisjon som en av landets viktigste havnedistrikt, sier styreleder Sissel Knutsen Hegdal.

Stavangerregionen Havn IKS

Stavangerregionen Havn IKS eies av kommunene Stavanger, Sola, Randaberg og Rennesøy og vil i år omsette for rundt 130 millioner kroner. Stavangerregionen Havn IKS er organisert som et konsern med to datterselskap og to deltakende selskap. Selskapet eier 45 % av aksjene i Risavika Havn AS.