Tillatt med 24-meters tømmer-vogntog i Norge

  Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) sier ja til tømmertransport på 24 meter og 56 tonn i hele Norge - og endringen iverksettes umiddelbart.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

- Jeg forutsetter at tømmerbilsjåførene nå kjører forsvarlig, og at de er oppmerksomme på at de kjører en mastodont i trafikken, sier Arnstad til VG, under partiets landsmøte i Loen i Sogn og Fjordane.

Selv om Arnstad tillater de lengre tømmerbilene å kjøre på hele riksveinettet, er hun åpen på at ikke alle veier i Norge vil tåle vekten av de store vogntogene. Hun overlater til fylkene å ta vurderingen på hvilke veier som ikke vil tåle den ekstra belastningen.

- Sjåførene må sjekke tåleevnen før de reiser. Jeg tar forbehold om at enkelte fylkesveier ikke tåler dette, og det må veieier avgjøre, sier Arnstad.

Tidligere i år ba Samferdselsdepartementet Vegdirektoratet vurdere muligheten for å gidispensasjon fra gjeldende regelverk om vekt og lengde for tømmertransport i forbindelse med oppryddingsarbeidet etter Dagmar i Møre og Romsdal. Nå er regelen at 24 meter og 56 tonn gjelder over hele landet på transport av tømmer og trevirke med mindre veieier har satt restriksjoner.

 

Powered by Labrador CMS