Rheinmetall MAN valgt som leverandør

Rheinmetall MAN Military Vehicles er valgt som leverandør av nye lastebiler til Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette fremgår av en pressemelding fra Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) 25. november. Det spesielle med avtalen er at den gjelder forsvaret i både Norge og Sverige ettersom anskaffelsen er et samarbeidsprosjekt mellom de to landene. Hensikten er å anskaffe ulike militære lastebiler i en periode fra 2015 til 2025.

- Sluttforhandlingene med svenske og norske myndigheter er ferdig, men den endelige avtalen skal underskrives først i midten av desember. Forsvaret vil derfor ikke gå ut med antall kjøretøy og hvilke typer det er snakk om på nåværende tidspunkt, sier informasjonsdirektør Marianne Øiahals i FLO til MTLogistikk.no.

Det er imidlertid ingen tvil om at det er snakk om et betydelig antall kjøretøy som ikke minst kommer til å ha stor betydning for MAN-organisasjonen her i landet. I meldingen fra FLO heter det at fornyelsen av lastevognskapasiteten i Forsvaret vil styrke og effektivisere logistikkvirksomheten i begge landene betydelig og gjør at man kan starte utfasingen av den gamle lastebilparken. Som de fleste trolig kjenner til, består den gamle vognparken her i landet i stor utstrekning av Scania som ble anskaffet fra 1986 og fremover et antall år.

De nye lastebilene vil være høyteknologiske kjøretøy tilpasset innsatsforsvarets nye struktur. På sikt vil Forsvaret få en enhetsplattform av kjøretøy med vesentlig økt kapasitet. De nye lastebilene vil blant annet være pansret eller kunne pansres til et nivå som gir svært god beskyttelse av soldatene. Bilene vil også ha avanserte kommunikasjonsløsninger og kommando- og kontrollsystemer.

 

 

Powered by Labrador CMS