Waberer’s på offensiven

Ungarns største veitransportfirma har nå over 3000 biler på veien.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med Transport Logistic i München forrige uke kom nyheten om at Waberer’s International Zrt. har signert en avtale med hengerprodusenten Schmitz Cargobull om kjøp av ytterligere 600 trailere. Ordren er den største den tyske hengerprodusenten har inngått i år.

Waberer’s har som målsetting å ha en moderne utstyrsflåte. Det innebærer blant annet at mesteparten av flåten er av nyere dato. Mer enn 2500 av bilene har blitt kjøpt inn etter at ordet finanskrise ble en del av dagligtalen. Mange av bilene er også helt nye. Selskapet har investert i rundt tusen nye trekkvogner i år, hovedsakelig fra MAN med Euro 5-motorer. Selskapet tester også Euro 6 i disse dager.

Store i Tyskland

Selskapet har transportoppdrag til mesteparten av Europa, også Norge (i begrenset omfang). Etter Ungarn er det det tyske markedet som er viktigst for Waberer’s, der tyske kunder står for rundt 25% av omsetningen. På kundelisten står en rekke kjente tyske firmaer, som Audi, SSI Schäfer, Unilever og Electrolux.

Waberer’s bokførte i fjor en omsetning på drøyt 377 millioner euro, og selskapets drøyt 3000 biler leverte mer enn en kvart million hele vognlaster til europeiske kunder i fjor. Selskapet har også datterselskaper i Tyskland, Polen, Romania og Slovakia.