Mistet 520 containere over bord

Svendborg Maersk kom i store problemer i Biscayabukta før helgen.

Publisert Sist oppdatert

Containerskipet Svendborg Maersk røk ut for en storm i Biscayabukta fredag 14. februar. Stormen førte til ti meter høye bølger, og skipet mistet et betydelig antall containere over bord. Heldigvis gikk det bra med mannskapet.

Det var ikke mulig å finne ut hvor mye av lasten som var forsvunnet på sjøen før skipet lat til kai i Malaga mandag kveld. Da viste det seg at så mye som 520 containere var falt i sjøen.

Av de 520 containerne var 85 prosent tomme og ingen av containerne inneholdt farlig gods.

- Tallet på tapte containere viste seg å være verre enn vi fryktet. Svendborg Maersk opplevde ekstreme værforhold, og vi vil nå nøye gå gjennom våre prosedyrer for å se om de trenger endringer for at vi skal unngå tilsvarende episoder i fremtiden, sier Palle Larsen, Vice President of Operations i Maersk Line.

- Nå holder vi fokus på å støtte vårt mannskap og vil skaffe korrekt informasjon om lasten som er tapt eller forsinket til kunder og til slutt få skipet tilbake i trafikk så snart som mulig, legger Larsen til.

Lokale sjøfartsmyndigheter ble varslet og etter episoden, og det ble sendt ut varsel om flytende containere i vannet – noe som kan være en fare for øvrig skipstrafikk.