SATSER: Are Kjensli (til venstre), NHO Logistikk og Transport og Jo Eirik Frøise, Norsk Industri går inn for å arrangere konferanse i tilnærmet full skala i oktober.
SATSER: Are Kjensli (til venstre), NHO Logistikk og Transport og Jo Eirik Frøise, Norsk Industri går inn for å arrangere konferanse i tilnærmet full skala i oktober.

– Viktigere enn noen gang

Transport & Logistikk lar seg ikke stoppe av verken virus eller globale og nasjonale kriser. – Utstillere og konferansedeltakere er sulteforet og lei av hjemmekontor, sier Jo Eirik Frøise i Norsk Industri.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Koronakrisen har kanskje vært en øyeåpner for alle som har tatt transport og logistikk som en selvfølgelighet. Det gamle slagordet «uten transport og logistikk stopper Norge» har vist seg å stemme. Transport & Logistikk har aldri vært viktigere, sier Jo Eirik Frøise i Norsk Industri.

I oktober skal han igjen arrangere Norges største logistikk-konferanse Transport & Logistikk. Den ble arrangert for første gang for 62 år siden, og er blitt arrangert hvert år siden. 2020 blir ikke noe unntak, og 19.–20. oktober braker det igjen løs på Gardermoen.

– I løpet av de siste to månedene har vi jobbet med ulike alternativ for hvordan vi kan avvikle Transport & Logistikk 2020 på en trygg og sikker måte som ivaretar det faglige innholdet og krav til smittevern. Det er derfor svært hyggelig å kunne fortelle at det også i 2020 blir konferanse, sier Jo Eirik Frøise i Norsk Industri.

«HJEM»: Etter felles arrangement med NLF på Lillestrøm i fjor, er det klart for retur tiL The Qube på Gardermoen i år for Transport & Logistikk.
«HJEM»: Etter felles arrangement med NLF på Lillestrøm i fjor, er det klart for retur tiL The Qube på Gardermoen i år for Transport & Logistikk.

– Erfaring fra beredskapsarbeid, 15 års konferanseavvikling, ansvar for avvikling av store idrettsarrangement og litt sunnmørsk kreativitet hjelper, sier Frøise med et smil.

Mange tiltak

Han er trygg på at verden ser mer normal ut til høsten, og at det skal være mulig å gjennomføre en stor konferanse både lovlig og trygt.

– Vi har gjort mange tiltak for å ivareta smittevern. Vi må planlegge serveringen på en ny måte og vi planlegger også at vi i forbindelse med påmeldingen gjør enkelte grep som slik at flyten av deltagerne vil bli smartere, sier Frøise.

– Jeg vil også rose Clarion Hotel & Congress Oslo Airport for et godt samarbeid for å finne praktiske løsninger. Som arrangør er vi også heldige å ha et konferanselokale som har nesten 10.000 kvadratmeter å boltre oss på. Dette har gjort at vi har mulighet til å finne gode løsninger som oppfyller både énmeters- regelen i konferanselokalene og bespisningen, sier Frøise.

En ny verden

Det er ingen tvil om at verden ser annerledes ut i 2020 enn i 2019. Det vil åpenbart gjøre seg gjeldende også på konferanseprogrammet.

Tradisjonen tro blir det både foredrag og politiske debatter på The Qube i oktober.
Tradisjonen tro blir det både foredrag og politiske debatter på The Qube i oktober.

– Det vil bli en konferanse med mange spennende element, E-handel både internasjonalt og nasjonalt vil komme på agendaen, last mile og by-logistikk har jo skutt i været under koronakrisen. Dette temaet vil også bli godt belyst på årets konferanse. I alt 20 tema vil dokke opp på programmet som lanseres i løpet av kort tid, forteller Frøise.

Han forteller at utstillerne også er positive til arrangementet. Mens én har valgt å trekke seg som følge av covid-19, fylles det på med mange nye.

– Etter de samtalene jeg har hatt ser de fram til å igjen kunne treffe eksisterende og nye mulige kunder. Det føles som at utstillerne er har vært sulteforet på en arena å treffes, sier Frøise.

Digital plattform

I år utvider Frøise også med en digital plattform, som gjør at man kan følge konferansen direkte fra hvor som helst. Det vil også lages sendinger fra nå og fram mot konferansen, som vil bli distribuert.

– Vi har bygget opp et studio i gamle Deichmanske bibliotek hvor vi er godt i gang med å filme spennende personer både innen transport og norsk samfunnsliv. Vi vil allerede i slutten av mai komme ut med vår første sending som en «teaser» på hva som kommer på konferansen. Målet er å ha en to timers sesjon hver måned frem til konferansen, sier Frøise.

Påmeldingen til konferansen kan allerede gjøres på konferanse.info.

Powered by Labrador CMS