Solvik-Olsen ser blått hav

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har fått opp øynene for sjøtransport og havnesamarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nylig besøkte han Ålesund og kystdirektør Kirsti Slotsvik, i forbindelse med sin kjøretur langs Rv3 og E39.

Sjøtema

Her ble samferdselsministeren orientering om arbeidet med å få overført eksport av fersk laks fra bil til kjøl fra Midt-Norge til Kontinentet. Men også nye havnetilbud og den nye Kysthavnalliansen som er etablert mellom Kristiansund og Nordmøre Havn IKS (KNH) og Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS (NTHR) var tema.

Representanter fra havnene og prosjektgruppen for lakseeksport på kjøl presenterte status i arbeidet. Carsten Steffensen fra Blue Water Shipping orienterte om logistikkløsninger med kostnader og seilingsopplegg for fersk laks fra Midt-Norge til Esbjerg og videre ut i Europa.

Fordelene

Solvik-Olsen fikk belyst sjøtransporteøsningenes konkurransefortrinn til dagens veitransport av fersk fisk både i tid og kostnader.

Ministerens statssekretær Tom Cato Karlsen og Helge Orten fra Stortingets transportkomite fikk også anledning til å møte kystdirektør Kirsti Slotsvik og øvrige representanter fra kystnæringen.

Kystverket har vært en aktiv pådriver for å vise de muligheter som ligger i sjøtransport av fersk fisk, og det å få overført gods fra vei til sjø generelt.

 

Powered by Labrador CMS