Lastas er konkurs og har gjenoppstått

Etter konkurs i det opprinnelige Lastas i Danmark fortsetter virksomheten gjennom et nytt selskap.

Publisert Sist oppdatert

Det er danske Transporttidene som melder dette. Lastas har hatt store underskudd de senere årene. Det ble ikke bedre da regnskapet for 2012 var klart nylig. Det sendte egenkapitalen i minus med 280 millioner danske kroner etter svært store avskrivninger. Lastas hadde tidligere eget datterselskap i Norge, Lastas Norge AS. Det gikk også med betydelige underskudd de fleste år.

Gjenoppstår

For å bevare Lastas-navnet ble datterselskapet Lastas Trucks solgt ut til nye eiere, samtidig som Lastas A/S skiftet navn til Holdingselskapet AF 8 Maj. 2013 A/S som deretter leverte konkursbegjæring. To dager før dette skjedde, ble det stiftet et nytt selskap, Kel-Berg Scandinavia AS. Bak det nye selskapet står Kel-Berg Production A/S, en filial av Kel-Berg Trailers and Trucks Ltd. i England, og danske Skippervej ApS. Kal-Berg Scandinavia har forhandlerrettighetene til Kel-Berg tilhengere, eier Lastas-navnet, servicesentrene i Hedenstam og Greve, samt handelsselskapet Lastas Trucks Danmark som er autorisert DAF-forhandler.

Kel-Berg Scandinavia skal fortsette med salg og utleie av tilhengere og lastebiler. De aller fleste av de tidligere Lastas-ansatte får fortsette i det nye selskapet. Kel-Berg har mer enn 10.000 tilhengere på veiene i Skandinavia og Baltikum og anså det som viktig å kunne fortsette virksomheten til Lastas.