Her bør trønder-terminalen ligge

Jernbaneverket mener at en ny godsterminal for Trondheimsregionen legges til Torgård.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er bestemt fra Samferdselsdepartementet at en ny godsterminal ved Trondheim skal ligge sør for byen. De to alternativene er Torgård og Søberg.

Les mer om alternativene her. 

Jernbaneverket (JBV) fikk i oppdrag å utrede de to alternativene nærmere, og nå er innstillingen klar: Ny godsterminal bør legges til Torgård, mener JBV, som anbefaler at Søberg-alternativet ikke vurderes videre.

JBV baserer sin anbefaling på måloppfyllelse gjennom nærhet til både et etablert og framtidig næringsliv for transportskapende virksomheter. Dette antas å gi betydelige synergieffekter for alle typer distribusjon og øker sannsynligheten for mer gods på bane, skriver JBV i en pressemelding. Torgård har høyere fleksibilitet og kan bygges ut trinnvis. De samme fordelene kan etter Jernbaneverkets vurdering ikke oppnås med en lokalisering på Søberg.

Jernbaneverket anbefaler at det arbeides videre både med logistikk i selve godsterminalen, kostnadene ved utbyggingstrinnene og nytte for en trinnvis utvikling. Det etablerte samarbeidet med aktørene i bransjen må fortsette, og dette vil være særlig viktig for trinnvis utbygging.

Utredningen legges nå ut på høring til 1.mars 2015. 

Her kan du lese hele utredningen. 

Powered by Labrador CMS