Voss over på vannvogna

3700 trailerlass forlater årlig vannprodusenten Voss i Iveland. Nå planlegges ny jernbanelinje for få transporten over på tog.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Designvannet Voss har vært en suksess i utlandet, og leveres til 47 land verden over. Det medfører stor trafikk fra produksjonsanlegget i Iveland i Aust-Agder. Årlig sendes 3700 trailerlass ned fra Iveland til Kristiansad Havn. Volumet er økende og man regner med at eksporten blir på opp mot 6000 trailerlass om få år.

Nå ønsker man å overføre den trafikken til jernbanen, melder lokalavisen Setesdølen.  Produksjonsanlegget ligger rett ved siden av Sørlandsbanen, og planen er å bygge et sidespor på 380 meter inn på Voss-tomta.

Iveland kommune, Jernbaneverket, Kristiansand Havn og Voss skal etter planen være med på spleiselaget som er kalkulert til rundt ni millioner kroner.

Ordfører i Iveland Gro-Anita Mykjåland sier til Setesdølen at hun tror prosjektet kan realiseres i løpet av et år etter at finansieringen er i orden.

– Eksporten er økende og veiene mellom Iveland og Kristiansand er av varierende kvalitet. Nå har vi tatt frem noen gamle planer om bygge et sidespor slik at vannet skal transporteres med jernbane, sier styremedlem Rune Fløgstad i «Voss of Norway».

– Å flytte transporten av våre produkter fra trailere til jernbane vil ha positive effekter for innbyggere langs veien, samfunnet for øvrig og miljøet, sier Fløgstad til NRK Sørlandet.

Powered by Labrador CMS