BLS Rail tar opp konkurransen med CargoNet og Onrail

CargoNet og Onrail får konkurranse fra BLS Rail på pendelen Alnabru-Bergen.

Publisert Sist oppdatert

BLS Rail starter intermodal pendel på Bergensbanen i morgen, 1. februar. 

Selskapet er trolig ukjent for de fleste, men driver fra før transport av virke (tømmer og flis) på jernbane i Norge og Sverige. I Sverige kjører selskapet også intermodal trafikk ut fra Skandiahamnen i Göteborg. 

  • På Bergensbanen vil tog 4255 få avgang fra Alnabru kl. 13:23 med ankomst Bergen kl. 21:54. 
  • Fra Bergen går tog 4250 kl. 01:03, med ankomst Alnabru kl. 08:55. 

BLS Rail blir med dette den tredje jernbaneoperatøren på Bergensbanen. 

- Vi håper vårt tog vil være med på å skape en god bredde i tilbudet på strekningen. God bredde i togtilbudet vil gi de store transportkjøperne større leveransetrygghet og kunne bidra til at en større andel av godstransporten mellom Oslo og Bergen løftes fra vei og over på jernbane, formidler Torbjørn Solberg, produksjonssjef i BLS Rail AS i en pressemelding.

BLS Rail AS ble stiftet i 2022, med hovedkontor i Elverum, og er i skrivende stund oppført i NCA-bransjekategori "49.100 - Passasjertransport med jernbane". Det er et heleid datterselskap av svenske BLS Rail AS.

Selskapet ble grunnlagt i 2009 av Thomas Blidér, Jørn Lindberget og Magnus Sandgren. Det har spesialisert seg på utleie av lok og annet jernbanemateriell. Selskapet fikk i 2020 sikkerhetslisens for godstrafikk på norske skinner.

Powered by Labrador CMS