11 minutter etter at Posten sendte pressemelding om dobling i antall pakker i postkassene, kunne vi hente ferske kontaktlinser i vår egen kasse.

Dobbelt så mange pakker i postkassen

Posten melder om en sterk økning i pakkeleveringer i folks postkasser, og serverte umiddelbart denne artikkelforfatteren anekdotisk bevis for økningen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver dag putter postbud landet over garnnøster, velværeprodukter, klær, småelektronikk, kontaktlinser og andre småvarer i titusentall ned i postkassene til netthandelskunder. I forrige uke var det dobbelt så mange slike sendinger sammenlignet med samme uke i fjor, opplyser Posten i en pressemelding som vi mottok 09.01 fredag morgen.

12 minutter senere fulgte postbudet opp med å levere artikkelforfatterens neste forsyning av kontaktlinser i postkassen på hjemmekontoradressen. 

 Posten beviste sitt eget poeng med en faktisk hendelse like etter utsendelse av dagens pressemelding.

Posten beviste sitt eget poeng med en faktisk hendelse like etter utsendelse av dagens pressemelding.

«Pakke i postkassen» er et tilbud Posten har til nettbutikker som selger småvarer. I motsetning til vanlige brevsendinger er det mulighet for sporing – slik det er for ordinære pakker.

– I takt med at nordmenn ønsker å få stadig flere varer levert hjem i en periode der mange ikke ønsker å besøke butikker, ser vi at Pakke i postkassen er en attraktiv tjeneste. Kravet for å benytte den enkle og rimelige løsningen er som navnet sier at pakken får plass i postkassen, sier konsernsjef Tone Wille.

Økningen for Pakke i postkassen er eksplosiv, og et par dager i denne uken har den vært på nesten 150 prosent. Det gjør tjenesten mer populær enn i høysesongen rett før jul, selv om andeler pakker totalt er mye større før jul.

– Posten ønsker å bidra slik at innbyggerne i Norge får en så enkel hverdag som mulig også i en krisetid. Derfor har vi midlertidig økt vektgrensen på sendingene fra to til fire kilo. Det gjør at flere får glede av tilbudet, sier Tone Wille.

Undersøkelser viser at postkassen er stedet nordmenn helst ønsker å få levert pakker.

Posten både leverer og henter pakker i folks postkasser i et forrykende tempo for tiden.

Posten har også sett en voldsom økning i folk som bruker tilbudet om å sende brev og pakker fra egen postkasse. Volumet på dette tilbudet er tidoblet fra siste uke i februar til siste uke i mars. I den situasjonen vi er i nå tar Posten ikke ekstra betalt for å plukke opp kundenes sendinger fra deres egen postkasse.

Powered by Labrador CMS