Moss Innlandshavn ble åpnet av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fredag 27. april. Foto: Moss Havn.
Moss Innlandshavn ble åpnet av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fredag 27. april. Foto: Moss Havn.

Åpnet Norges første innlandshavn

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk æren av å åpne innlandshavnen i Moss.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges første innlandshavn ble i fredag 27. april høytidelig åpnet i Moss av Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

- Med langt over hundre gjester til stede, avsluttet ministeren seansen ved å klippe snor for innlandshavna. Blant gjestene var kunder, leverandører, politikere, naboer og øvrige interessenter, melder havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

Talerne la stor vekt på at nytenkning og utvikling er viktig for å lykkes fremtiden. Etablering av Moss innlandshavn er et viktig eksempel på nettopp dette. Etter at en ny bydel i Moss ble vedtatt bygget i området rundt ny jernbanestasjon, ble kaier og kran flyttet lenger sørover. Havnefolket i Moss vet at de må tenke arealeffektivitet når de bygger ny containerterminal. Det er trangt om plassen, og det er sterk konkuranse om kystareal. Moss Havn ser ut til å greie akkurat dét med glans, etter at de nå har fjernet store deler av lagerplassen bak kaiene og heller etablert innlandshavna, hvor containere kan stå mer enn akkurat ved lasting og lossing noen kilometer lenger inn på fastlandet.

- Mye er gjort, men det er fortsatt mye som skal på plass. Gjennom programmet Smart Moss Havn skal det utvikles nye fremtidsrettede løsninger, som vil bidra til at Moss Innlandshavn ivaretar sjøhavn og kunder på beste måte. Smart Moss Havn er et unikt samarbeid mellom kunder, innovasjonsmiljøer, akademia og Moss Havn, påpeker havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

På talelista sto foruten havnesjefen selv, daglig leder i Råde Graveservice Terje Andersen, Europris-sjef Pål Wibe, ordfører i Moss Hanne Tollerud, ordfører i Våler Reidar Kaabbel, Moss Havns styreleder Fred Jørgen Evensen, Manager Operations & Business Development i Greencarrier Magnus Raab og samferdselsministeren Ketil Solvik- Olsen.

Mellom talene ble det holdt musikalske innslag fra Musikk- Dans- og Dramalinja ved Kirkeparken videregående skole.

Se video fra åpning av Norges første innlandshavn

Powered by Labrador CMS