Fleet manager Odd Jacobsen hos Hoyer Norway.

Investerte i 95 nye Volvo-er

Hoyer Norway AS har byttet ut hele bilparken.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er de foreløpig siste nyinnkjøpte Volvo FH levert, nummer 90 til 95 i rekken, til Hoyers anlegg på Østre Toten. I løpet av snart fire år har firmaet byttet ut hele bilparken. I dag er det kun Volvo-er hos Hoyer Norway AS avd. Petrolog. De nye bilene er i hovedsak Volvo FH 500 og Volvo FH 540. Bilene er solgt av Direct Sales avdelingen i Volvo Norge.

Hoyer Norway AS er en del av Hoyer Petrolog og overtok offentlig Gran Taraldrud AS 1. januar 2016. Det siste året har de benyttet til å omprofilere hele bil- og tilhengerparken, så i dag fremstår Hoyer som ett konsern med kun Volvo lastebiler i sin bilpark.

En rammeavtale ble i sin tid inngått med Gran Taraldrud AS, og den føres nå videre av den nye eieren.

- Vi er avhengige av å kunne tilby våre sjåfører en skikkelig arbeidsplass, mye på grunn av at kampen om sjåfører hardner til, sier Fleet-Manager Odd Jacobsen hos Hoyer Norway AS.

Han mottok nylig de fem foreløpig siste innkjøpte bilene; Tre Volvo FH 500 og to Volvo FH 540.

Enormt konsern

Hoyer-konsernet er et stort konsern i europeisk målestokk. En av divisjonene bærer navnet Hoyer Petrolog og diponerer totalt 1100 kjøretøyer. Den norske avdelingen disponerer 220 registrerte enheter, 95 av disse er Volvo lastebiler, resten er tilhengere.

Hoyer-konsernet eier også over 35.000 tankcontainere av forskjellig størrelse, verden rundt.

Det hele startet i 1922, da Bruno Hoyer startet med melketransport i Hamburg-området. Sønnen Walter Hoyer regnes imidlertid i dag som gründeren av Hoyer, da han startet og videreførte navnet «Bruno Hoyer International Fachspedition» i 1946.

Den første transport av kjemikalier gikk av stabelen i 1959, og det var da «snøballen virkelig begynte å rulle». I dag finner man Hoyer-avdelinger stort sett i hele verden.

300.000 kilometer per år

Bilene i Hoyer Norway AS tilbakelegger 300.000 km i året. På de 95 Volvo lastebiler firmaet har, er det 220 sjåfører ansatt. Det vil si at de nærmest går døgnet rundt. Totalt er det ansatt 260 personer i Hoyer Norway AS.

- Våre transporter dreier seg om motordrivstoff, flytende gasser, oljer og litt kjemikalier. Flere av de store oljeselskapene er kunder, og da kreves det biler som er tilgjengelige døgnet rundt, sier Odd Jacobsen.

Selskapet kjører ut fra over 20 deponier rundt om i hele Norge. Omsetningstall for Hoyer Norway AS var ca. 500 mill. kroner i 2016.

Powered by Labrador CMS