14.346 besøkende i Herning

"Transport 2013" i Herning stengte dørene 7. april.

Publisert Sist oppdatert

Utstillingen «Transport 2013» i danske Herning er blitt mer nasjonal enn tidligere «Transport». Den er heller ikke i særlig grad billeverandørenes messe lenger. Men totalt 181 utstillere viser at mange velger messen til å profilere seg.

Lastebilleverandørene hadde i utgangspunktet bestemt seg for ikke å delta på Herning i år. Messen kom på et litt feil tidspunkt for blant annet Volvos, MANs, Scanias og Renaults lanseringer, og i et Europa i fortsatt økonomisk motbakke er interessen for å bruke penger på utstillinger i beste fall lunken. Dansk påbyggerbransje ønsket selvsagt å ha med lastebilene, og et selskap nærmest sponset lastebilleverandørene med en egen hall. At likevel interessen fra leverandørene var heller lunken, ble understreket av det faktum at det var bygd opp et minimalt apparat rundt bilene.

Også varebilene var i stor utstrekning fraværende, selv om Årets varebil i Danmark ble kåret nettopp på «Transport 2013». Vinneren var Ford Transit Custom.

«Transport 2013» fremsto i år først og fremst som en messe for påbygg og tilhengere, utstyr av alle slag og et bredt spekter av IT-løsninger.

Du kan lese mer om messen i april-utgaven av Moderne Transport.