- Vi har bare hørt sabelrasling

Lørdag tok NTF havnearbeidere i Tromsø og Mosjøen ut i sympatistreik.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har nå boikottet Risavika Terminal i over en måned, og arbeidsgiver har fortsatt ikke vist noe forhandlingsvilje. Det eneste vi har hørt fra arbeidsgiverne er sabelrasling, sa forbundsleder Rioger Hansen i NTF i Tromsø da havnestreiken startet lørdag.

NTF-ansatte havnearbeidere ved havnene i Tromsø og Mosjøen ble lørdag tatt ut i sympatistreik for å støtte boikotten av Risavika som nå har vart siden 1. november.

- Risavika Terminal og NHO sier at de ikke kan inngå tariffavtale fordi dagens ordning gir dem et konkurransefortrinn. Det konkurransefortrinnet er å bruke lavt lønnede utenlandske sjøfolk som gratis arbeidskraft for Risavika Terminal. Og det benytter de til å konkurrere med havner med tariffavtale for havnearbeiderne, sa Roger Hansen i sin appell til de streikende havnearbeiderne i Tromsø.

 - Egentlig burde arbeidsgiverne på havnene i hele landet støtte oss i kampen mot at Risavika skal utkonkurrere andre havner ved å drive sosial dumping. I Norge har vi tariffavtaler og følger internasjonale avtaler vi er forpliktet av. Dette vil NHO kvitte seg med. Men vi kommer ikke til å gi oss, sa forbundsleder Roger Hansen i Tromsø lørdag.

 

Powered by Labrador CMS